Hockey in Argentinie - Ik wil in het buitenland studeren

Studeren én hockeyen in Argentinië
voor de liefhebbers

Voor (toekomstige) hockeyers en liefhebbers van hockey heeft YFU Nederland een uniek uitwisselingsjaar samengesteld voor 2018/ 2019. 


Naast een onvergetelijk exchangeyear op een Argentijnse highschool volg je enkele dagen per week (én in het weekend) hockeylessen in dé hockey-regio van het land: Rosario


In deze regio heb je namelijk de zekerheid dat je hockey kan spelen en lessen krijgt op (hoog) niveau. Je woont daarnaast bij een gastgezin dat ook helemaal bezeten is van hockey en jou op de juiste manier kan begeleiden en ondersteunen.


Leeftijd

Dit pakket is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en maximaal 18 jaar. 


DEADLINE
Deadline voor (online) inschrijving is op 25 juni 2018 om 11.00. Het dossier moet binnen 7 dagen worden afgerond dus zorg er voor dat je alle benodigde papieren alvast bij elkaar hebt verzameld. 


Vertrek

In de week van 17 augustus 2018. 


KOSTEN

€ 8900,-  excl. verzekeringen + (maximaal) € 950,- aan hockey-gerelateerde kosten zoals reiskosten, tinues en contributie. Hou daarnaast rekening met ongeveer € 1500,- aan benodigde zakgeld.


Taalcursus

Optioneel: een taalcursus van 2 weken voordat je vertrekt. Je hebt de keuze tussen een online taalcursus Spaans of er één op locatie. Basiskennis van de taal is namelijk héél erg handig. 

Iedereen speelt hockey

Ayelén Stepnik (geboren in Rosario) won als hockeyster in het jaar 2000 de zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney. 

Een historische prestatie; het was de allereerste olympische medaille van een Argentijnse hockeyploeg ooit. De belangstelling voor hockey explodeerde meteen. Met name kleine meisjes wilden opeens hockeyen. Eindelijk hadden ze een sport gevonden waarmee ze zich konden identificeren. Jongens konden dat al met voetbal, meisjes vanaf dat moment met hockey. 


In 2006 richtte ze een lokale organisatie op die tegenwoordig ‘Hockey todos juegan’ heet (Iedereen speelt hockey). Doel: hockey introduceren bij kinderen die het anders nooit zouden spelen. Iedereen gelijke kansen bieden dus. (Bron: hockey.nl)

De beste speelster aller tijden

Ook Luciana Paula Aymar is een zeer Argentijns hockeyster en voormalig model. Ze nam viermaal deel aan de Olympische Zomerspelen en won hierbij twee bronzen en twee zilveren medailles.


Aymar wordt door veel kenners in de (internationale) hockeywereld gezien als de beste vrouwelijke speelster aller tijden. Ze is achtmaal verkozen tot World Hockey Player of the Year. 

In eigen land wordt zij vanwege haar dribbelkwaliteiten tevens veel vergeleken met oud-voetballer Diego Maradona. Dit leverde haar bijnamen op als "La Maga" (De Magische) en "La Maradona del hockey".Inschrijven

Het is belangrijk om snel je beslissing te nemen als je dt jaar nog wilt vertrekken. Vul hieronder het formulier in of laat van je horen via WhatsApp. Dan beginnen we zo snel mogelijk aan je dossier. 

Naam

Adres

Contact

Persoonlijke informatie

Huidige opleiding

Klas

Waar wil je naar toe? *

Tweede keus bestemming*

Hoe lang wil je weg?*

Medische bijzonderheden*

Volg je een speciaal dieet?*

Ouder(s) of verzorger(s)

Let op: de verzender verklaart hierbij dat hij of zij 18 jaar of ouder is. Zo niet, dient dit formulier te worden verzonden door de ouder of verzorger van de (uitwisselings)student.

Loading
You have errors. Please check your entries above!