High School jaar in Argentinië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped toimetaja tolkeburoo icwoh2prgu4 unsplash

High School in Argentinië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €500,- early bird korting bij inschrijving voor 31 december 2019 en inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

high SCHOOL

De plaatselijke middelbare school waar je naartoe gaat, ziet er anders uit dan in Nederland. Het aantal mensen in de klas is afhankelijk van de richting die je kiest. Je kan kiezen uit een algemene, een economische of een technische richting. Op sommige scholen draag je verplicht een schooluniform. 

In het begin kost het waarschijnlijk energie om te begrijpen wat er in de les verteld wordt, of welke grappen je vrienden maken. Na een tijdje gaat dit steeds makkelijker en binnen een maand of 3 klets jij je familie en vrienden de oren van de kop. Je gaat zelfs in het Spaans dromen!


Life in Argentinie

Jouw gastgezin kan overal in het land wonen en elk gezin heeft een andere achtergrond. Gezinnen zijn tegenwoordig niet meer zo groot, je hebt waarschijnlijk 2 of 3 gastbroers of -zussen. Argentijnen zijn heel vriendelijk en spontaan. Ook als je nog niet zo goed Spaans spreekt, vragen ze je het hemd van het lijf. ‘Waar kom je vandaan? Hoe is het daar? Hoe vind je het hier?’. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen alles van je weten. Bovendien zullen ze je vrijwel meteen hun vriend noemen en je begroeten met een paar zoenen op je wang.


Je kunt ook kiezen voor een combi-programma High School & College in Argentinië. Je volgt dan het eerste half jaar les op de middelbare school, waarna je doorstroomt naar een lokale universiteit.

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door YFU Argentina (@yfuarg) op

Trips & kampen


Tijdens je uitwisselingsjaar zit je niet alleen op school en bij je gastgezin. Je hebt ook de mogelijkheid om wat van het land te ontdekken! Tijdens het jaar zijn er meerdere trips en kampen zoals het gratis aankomstkamp (verplicht), gratis Buenos Aires trip (vrijwillig) en keuze uit twee andere trips: Bariloche en Iguazu. De laatste twee zijn tegen betaling, maar dit jaar geeft YFU Nederland je een kamp naar keuze cadeau! Je brengt tijd door met de andere uitwisselingsstudenten, doet excursies en verkent de omgeving, altijd vergezeld door YFU-vrijwilligers en professionele gidsen. Waar wacht je op?

Keuzetrip Bariloche

Adembenemend landschap, prachtige meren, chocolade, wandelen en architectuur Swiss-style. Klinkt goed toch? Deze 7-daagse trip naar San Carlos de Bariloche organiseert YFU Argentinië jaarlijks. Het is een prachtige stad in Patagonië vlakbij de Andes. Bereid je voor op het proeven van de beste chocolade die je ooit hebt gehad, terwijl je geniet van een van de mooiste landschappen die Argentinië te bieden heeft. Leuk weetje: Wist je dat Bariloche de recordhouder is van het grootste chocolade-paasei en de grootste chocoladereep ter wereld?

Keuzetrip Iguazu

"My poor Niagara!" was het enige wat Eleanor Roosevelt kon zeggen toen ze voor de Iguazú-watervallen stond, gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Met een landschap dat lijkt te komen uit "The Jungle Book", heeft Iguazu Falls het allemaal: van exotische fauna tot het grootste watervalsysteem ter wereld! Tijdens deze 5-daagse reis loop je door de jungle terwijl je het Iguazu National Park bezoekt; zie je de watervallen van dichtbij tijdens een boottocht en geniet je van een dag in het Braziliaanse deel van het park met zijn adembenemende panoramische uitzichten van de watervallen.

INBEGREPEN IN DE PRIJS

 • Voorbereidingsweekend in Nederland
 • Retourticket (all-in)
 • Transport van- en naar gastgezin
 • Inschrijving en bijdrage school
 • Verzekering
 • Ondersteuning en begeleiding lokale YFU
 • Individueel contactpersoon
 • 24/7 noodtelefoon
 • Oriëntatiebijeenkomst in gastland
 • Evaluatiebijeenkomst na afloop
 • Certificaat als bewijs van deelname


  niet inbegrepen

  • Visum
  • Vaccinatie
  • Zak- en kleedgeld
  • Reiskosten tijdens verblijf
  • Schoolbijdrage boeken
  • Schoolbijdrage uniform (indien verplicht)
  • Schoolbijdrage excursies
  • Optionele activiteiten en excursies YFU

  TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE
  Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. Voor College ben je op de dag van vertrek minimaal 17 jaar en maximaal 22 jaar en 11 maanden oud.

  Voor het combi programma High School en College ben je op de dag van vertrek minimaal 16 en maximaal 19 jaar oud.

  In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Argentinië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.   Voor meer informatie lees hier verder.

  VERZEKERING

  Voor dit land heb je, naast je verplichte Nederlandse zorgverzekering, een aanvullende verzekering nodig. Deze verzekering is verplicht.

  Wat houdt dit in?


  FINANCIEEL

  Hoe zijn onze prijzen opgebouwd? Lees hier verder voor meer informatie.


  KINDERBIJSLAG

  Lees hier verder voor meer informatie.


  VACCINATIE

  Lees hier alles over welke vaccinaties verplicht zijn en/of aangeraden worden door YFU wereldwijd.