High School jaar in Argentinië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped toimetaja tolkeburoo icwoh2prgu4 unsplash

High School in Argentinië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Het moderne Argentinië (vooral in de hoofdstad Buenos Aires) is beïnvloed door Europa. Met een perfecte combi van Europese energie en Zuid-Amerikaanse warmte. De Argentijnse bevolking bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen, doordat er in de loop der tijd diverse groepen immigranten naar het land zijn gekomen. Denk aan afstammelingen van Britten, Ieren, Duitsers, Fransen, Arabieren en Polen. Elke nieuwe groep immigranten heeft destijds zijn eigen cultuur en traditie geïntroduceerd.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 6 argentina stud schooluniformfriends

HIGH SCHOOL
De plaatselijke middelbare school waar je naartoe gaat, ziet er anders uit dan in Nederland. Het aantal mensen in de klas is afhankelijk van de richting die je kiest. Je kan kiezen uit een algemene, een economische of een technische richting. Op sommige scholen draag je verplicht een schooluniform.

In het begin kost het waarschijnlijk energie om te begrijpen wat er in de les verteld wordt, of welke grappen je vrienden maken. Na een tijdje gaat dit steeds makkelijker en binnen een maand of 3 klets jij je familie en vrienden de oren van de kop. Je gaat zelfs in het Spaans dromen!

Cropped 2901 argentina 2016 studhelenmarie elise triptriplefrontier

LIFE IN ARGENTINIE
Jouw gastgezin kan overal in het land wonen en elk gezin heeft een andere achtergrond. Gezinnen zijn tegenwoordig niet meer zo groot, je hebt waarschijnlijk 2 of 3 gastbroers of -zussen. Argentijnen zijn heel vriendelijk en spontaan. Ook als je nog niet zo goed Spaans spreekt, vragen ze je het hemd van het lijf. ‘Waar kom je vandaan? Hoe is het daar? Hoe vind je het hier?’. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen alles van je weten. Bovendien zullen ze je vrijwel meteen hun vriend noemen en je begroeten met een paar zoenen op je wang.


SCHOOL UNIVERSITY PROGRAM

YFU Argentinië biedt ook een School University Program aan. Tijdens jouw uitwisselingsjaar ga je het eerste semester naar een Argentijnse High School waar je in het '13e jaar' terecht komt en het tweede semester naar een universiteit. Zo kan je de overgang meemaken van het middelbaar onderwijs naar het hoger onderwijs en tegelijkertijd een nieuwe cultuur verkennen! Je woont gedurende het jaar bij één gastgezin en gaat in de buurt van dit gezin zowel naar High School als daarna naar de universiteit. Je kan zelf aangeven welke studie richting je zou willen volgen. 

Tijdens het YFU School University Program zijn dezelfde oriëntaties en excursies inbegrepen als bij het High School Programma.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

Tijdens je uitwisselingsjaar zit je niet alleen op school en bij je gastgezin. Je hebt ook de mogelijkheid om wat van het land te ontdekken! Tijdens het jaar zijn er meerdere trips en kampen zoals het gratis aankomstkamp (verplicht), gratis Buenos Aires trip (vrijwillig) en keuze uit twee andere trips: Bariloche en Iguazu. De laatste twee zijn tegen betaling. Je brengt tijd door met de andere uitwisselingsstudenten, doet excursies en verkent de omgeving, altijd vergezeld door YFU-vrijwilligers en professionele gidsen. Waar wacht je op?

KEUZETRIP BARILOCHE

Adembenemend landschap, prachtige meren, chocolade, wandelen en architectuur Swiss-style. Klinkt goed toch? Deze 7-daagse trip naar San Carlos de Bariloche organiseert YFU Argentinië jaarlijks. Het is een prachtige stad in Patagonië vlakbij de Andes. Bereid je voor op het proeven van de beste chocolade die je ooit hebt gehad, terwijl je geniet van een van de mooiste landschappen die Argentinië te bieden heeft. Leuk weetje: Wist je dat Bariloche de recordhouder is van het grootste chocolade-paasei en de grootste chocoladereep ter wereld?

KEUZETRIP IGUAZU

"My poor Niagara!" was het enige wat Eleanor Roosevelt kon zeggen toen ze voor de Iguazú-watervallen stond, gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Met een landschap dat lijkt te komen uit "The Jungle Book", heeft Iguazu Falls het allemaal: van exotische fauna tot het grootste watervalsysteem ter wereld! Tijdens deze 5-daagse reis loop je door de jungle terwijl je het Iguazu National Park bezoekt; zie je de watervallen van dichtbij tijdens een boottocht en geniet je van een dag in het Braziliaanse deel van het park met zijn adembenemende panoramische uitzichten van de watervallen.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 14 jaar en zes maanden en maximaal 18 jaar oud. Voor College ben je op de dag van vertrek minimaal 17 jaar en maximaal 22 jaar en 11 maanden oud. Voor het combi programma High School en College ben je op de dag van vertrek minimaal 16 en maximaal 19 jaar oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Goede kennis van de Engelse taal is eveneens een vereiste. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Argentinië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Voor meer informatie lees hier verder.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE