High School in Australie - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped dan freeman 7zb7kuyqg1e unsplash

High School in Australië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

** LET OP! Het semester+ programma duurt 9 maanden, van begin juli tot begin april

Australië is meer dan alleen kangoeroe’s, koala’s en ‘the land down under’. Met YFU op uitwisseling gaan is een ‘dinky-di’ (echte) ervaring die toeristen niet kunnen evenaren! Tijdens je uitwisseling in Australië zal je kennismaken met een mix van unieke culturen, van de metropolen zoals Melbourne tot de inheemse bevolking van de outback. Naast school zijn er verschillende activiteiten om aan deel te nemen, zoals surfen, rugby, voetbal, cricket en tennissen. En misschien ga je vegemite, de bekende meat pies of een ‘good ol’ fashioned Australian Barbie’ proberen! Ontdek down under en ervaar alles wat Australië te bieden heeft!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 10 australia studjenny outbackscenery

HIGH SCHOOL JAAR
Een Australische High School loopt van eind januari tot begin december. Hun zomervakantie valt in onze winter, met Kerst kun je dus naar het strand! Het schooljaar is opgedeeld in 4 trimesters en na elk trimester heb je 2 weken vakantie. De meeste scholen beginnen om half 9 en duren tot half 4. De vakken die je volgt zijn vergelijkbaar met die in Nederland, en op bijna alle scholen in Australië draag je een uniform. De scholen zijn dus een stuk formeler dan in Nederland en je spreekt de leraren aan met Mr, Mrs, of Miss. Het Engels klinkt net even anders dan je gewend bent, het duurt daarom misschien even voordat je precies weet waar je vrienden over praten.

Cropped 11 australia studjosefina hbroscenery

LIFE IN AUSTRALIE
De bijna 20 miljoen inwoners van Australië wonen bijna allemaal in de grote steden. Het binnenland is vooral woestijn, the outback. Over het algemeen is het gezinsleven in Australië vrij traditioneel, al is het misschien iets minder huiselijk dan je in Nederland gewend bent: elkaar voor de gek houden en grapjes maken hoort er vaak ook bij. Australiërs zijn over het algemeen vriendelijk, relaxed en open. Mensen leren kennen en vrienden maken is daarom redelijk makkelijk, en je zult snel aangesproken worden met mate. Wel kunnen Australische gezinnen strenger zijn dan in Nederland. Ze zullen vaak willen weten waar je bent en hoe laat je thuis bent en vinden het erg belangrijk om 's avonds gezellig met het hele gezin te eten!

Inbegrepen in de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en twee maanden en maximaal 17 jaar en 6 maanden oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Australië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. We verwachten dat je minimaal beschikt over een basisvaardigheid Engels.

Voor meer informatie lees hier verder.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE