Thema Ballet in Letland - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped priyank p icr2pssiog0 unsplash

Thema Ballet in Letland

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Letland heeft een woelige geschiedenis achter de rug. Al sinds de 13e eeuw overheersten de Duitsers, de Zweden, de Polen en de Russen. Letland was een belangrijk handelscentrum in de Baltische regio. Vanwege de Jugendstil architectuur in het oude centrum van Riga noemt men de hoofdstad “het Parijs van het noorden”. Letten zijn vrij gereserveerd en zeggen niet altijd direct wat ze ergens van vinden. Ze zijn gastvrij, maar hebben wat tijd nodig voordat ze vertrouwd zijn met iemand. Als je ze beter kent, merk je dat het warme en behulpzame mensen zijn.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

DANS HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Als je deelneemt aan het dans schoolprogramma krijg je de mogelijkheid om naast de standaard vakken ook vakken krijgt zoals choreografie en dansles. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Thema Programma's in Letland

--------------------------------------------------------------------

Op zoek naar iets unieks? Wil je bij een gastgezin wonen terwijl je kunst studeert of je hobby verder ontwikkeld? YFU Letland heeft meerdere thema High School programma's en de partnerscholen in Letland bieden een scala aan programma's en activiteiten. Klik hieronder om meer te weten te komen over de verschillende thema's.

Cropped 201 latvia stud hmom wintermarket

THEMA BALLET
Dit is een van de belangrijke elementen van de Letse cultuur. Meer dan de helft van de Letten zingt in een koor of is lid van een volksdansgroep.De opleidingen in Letland staan bekend om hun hoge professionaliteit en klassieke onderwijssystemen. Voor veel jongeren is zo’n opleiding het begin van een professionele dans carrière.

Als YFU student ga je naar een middelbare school of gymnasium en krijg je de kans om 2-3 keer per week ballet lessen te volgen bij een professionele dansschool

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Letland. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. Je hebt minimaal 2 jaar balletervaring en kunt een verklaring van je balletleraar overleggen.

Lees hier voor meer informatie.

FINANCIEEL

zorg- en annuleringsverzekering

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE