High School in België (Wallonië) - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped hector martinez g96j64inrho unsplash

High School in België (Wallonië)

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Cropped world map be

BELGIË (WALLONIË)

Hoofdstad Brussel
Taal Frans/Duits
Inwoners 11,5 miljoen
Oppervlakte 30.528 km²
Munt Euro
Nationale feestdag 21 juli

Waar een klein land groot in kan zijn: het kleine België speelt een grote rol in de Europese politiek. België is gastheer van de Europese Commissie en het Europees Parlement. België fascineert eindeloos: waar vind je een land met 3 officiële talen, drie taalgebieden, een tweetalige hoofdstad en een volkslied dat in 3 talen gezongen wordt?

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 46 belgiumwallonia stud friendsportrait

HIGH SCHOOL

Als uitwisselingsstudent kom je zeer waarschijnlijk terecht op het enseignement secondaire général (ESG), vergelijkbaar met ons HAVO/VWO. De relatie tussen leraren en leerlingen is formeel. Leerlingen hebben veel respect voor hun leraren en spreken hen altijd aan met vous: de meervouds- en u-vorm. Je zal je samen met je gastgezin inschrijven op school nadat je in België bent aangekomen en zal dan ook gelijk al je lessen mogen kiezen, zoals wiskunde, aardrijkskunde en gym. België is officieel drietalig. Als YFU-student kom je terecht in Wallonië, waar Frans wordt gesproken. Leer alvast wat Frans voordat je vertrekt, zo maak je snel contact en klets je meteen met je gastgezin mee.

Cropped 45 belgiumwallonia stud friendscityscenery

LIFE IN BELGIE

Veel Belgische gezinnen leven in appartementen en kinderen delen vaak een kamer. Thuis is voor een Belg een persoonlijke plek; een plek waar gezinnen zich graag terugtrekken. Vaak komen alleen familieleden en erg goede vrienden over de vloer. De avondmaaltijd is de belangrijkste maaltijd van de dag. ‘s Avonds nemen Belgische gezinnen een moment van rust en delen de gebeurtenissen van de dag.

Je kan in België overal geplaatst worden. Misschien woon je in de hoofdstad, Brussel, of in een kleinere stad, dorp of op het platteland. Kinderen wonen vaak nog thuis tijdens hun studententijd of ze komen alleen in het weekend naar huis. Vaak moeten alle kinderen meehelpen met klusjes zoals de afwas doen of de hond uitlaten dus je gastgezin zal het zeker waarderen als je aanbied te helpen!

OPTIONELE TRIPS

Trip naar Keulen


Culturele activiteit in Keulen, Duitsland va 1 dag. Over het algemeen vind deze eind november plaats. Studenten kunnen de kerstmarkt bezoeken en andere plaatsen, afhankelijk van beschikbaarheid en interesse. De prijs van de reis zal variëren afhankelijk van het aantal deelnemers.

Trip naar Parijs


3 tot 5 dagen een culturele activiteitenreis naar Parijs in februari tijdens de schoolvakantie. De duur van de reis wordt bevestigd door de vrijwilligers die het evenement leiden. Studenten leren over de cultuur en geschiedenis van Parijs door middel van verschillende activiteiten. Gastgezinnen worden uitgenodigd om mee te gaan naar Parijs. 

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

Inbegrepen bij de programmaprijs

Niet inbegrepen bij de programmaprijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 6 maanden oud en maximaal 18 jaar en 7 maanden oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU België-Wallonië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

YFU Wallonië verwacht dat je de Franse taal op minimaal A2 niveau beheerst.

Verzekering

Financieel

Kinderbijslag

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S