Thema Bilingual in Italie - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped willian west ypkiwlvhopi unsplash

Thema Bilingual in Italië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

** Bovenstaande prijzen zijn voor 3 verschillende programma's, namelijk: Bilingual Frans of Engels, Bilingual IB en Bilingual Cambridge International.

Van het noorden tot het zuiden vind je hier cultureel gezien mooie plekken. Italië staat bekend om de Romeinse oudheid, kunst en haar lekkere eten. Dat het land meer te bieden heeft, ontdek je tijdens jouw uitwisseling. Het leven van Italianen is doordrongen van schoonheid, wat men ook graag uitstraalt. Zo hebben ze het vaak over fare la bella figura. Wat letterlijk ‘een goed figuur slaan’ betekent, maar in de praktijk houdt het veel meer dan dat in!

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 798mb italyargentina 2015 studfacundo hmomgabriella potraitcapriseaboats

THEMA BILINGUAL ITALIAN-FRENCH
Tijdens dit YFU programma ga je naar een middelbare school waar zowel in het Italiaans als in het Frans les wordt gegeven. Binnen dit programma krijg je 4 uur per week les in de Franse taal en literatuur, en 2 uur per week Geschiedenis in het Frans.

THEMA BILINGUAL IB PROGRAM

Bij dit programma ga je een jaar lang naar een Italiaanse IB school. Er wordt van je verwacht dat je in Nederland al op een IB school zit of dat je een goed niveau Engels hebt. Je woont gedurende het jaar bij een lokaal Italiaans gastgezin maar volgt de lessen op school in het Engels.
LET OP!
: IB schoolgeld zit niet inbegrepen bij de YFU programmaprijs.

THEMA BILINGUAL CAMBRIDGE INTERNATIONAL
Studenten die kiezen voor het Cambridge International programma worden ingeschreven bij een school waar ze dit programma aanbieden. Over het algemeen wordt 20% van de lessen in het Engels gegeven en 80% in het Italiaans.

OVERIGE THEMA PROGRAMMA'S IN ITALIË

--------------------------------------------------------------------

Op zoek naar iets unieks? Wil je bij een gastgezin wonen terwijl je kunst studeert of je hobby verder ontwikkeld? YFU Italië heeft meerdere thema High School programma's en de partnerscholen in Italië bieden een scala aan programma's en activiteiten.Klik hieronder om meer te weten te komen over de verschillende thema's.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal tussen de 17 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Italië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.


Voor het Italian-French programma beheers je de Franse taal minimaal op B1 niveau.
Voor het IB programma dien je in Nederland al op een IB school te zitten, of een Engelse taalvaardigheidstoets af te nemen.
Voor het Cambridge programma kun je aantonen dat je de Engelse taal minimaal op B1 niveau beheerst.


Lees hier voor meer informatie.

VERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE