Thema Bilingual - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped rachel martin btd6rjalfuy unsplash

Thema Bilingual in Tsjechië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

** Bovenstaande prijzen zijn voor 3 verschillende programma's, namelijk: Bilingual Engels, Bilingual IB in Praag en Bilingual Spaans.

Nog niet zo lang geleden waren Tsjechië en Slowakije één staat: Tsjechoslowakije. Er is veel veranderd in het straatbeeld. Nu vind je in grote steden bijvoorbeeld een McDonald’s en overal terrasjes, iets wat voor 1993 nog ondenkbaar was. De hoofdstad van Tsjechië, Praag, heeft 1,5 miljoen inwoners. De stad is wereldwijd bekend om zijn gotische en barokke bouwkunst en is met zijn vele festivals het internationale centrum van muziek. Daarnaast kun je in Tsjechië volop van de natuur genieten. Je vindt er veel oude kastelen en bossen, bergen, meren en grotten. Dacht je trouwens dat Sinterklaas alleen in ons land wordt gevierd? Nee dus; op 6 december krijgen ook de Tsjechische kinderen kleine kadootjes van Sinterklaas.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

BILINGUAL HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Als je deelneemt aan het tweetalige schoolprogramma krijg je de mogelijkheid om deze vakken in zowel de lokale als een tweede taal te volgen. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 340 czechrepublicnetherlands 2013 stud volunteer praguetripgroupportrait

BILINGUAL THEMA SPAANS OF ENGELS

Je wordt geplaatst op een Middelbare school waar de meeste of alle lessen in het Spaans of Engels worden gegeven.


BILINGUAL THEMA IN PRAAG


Tijdens dit jaar kom je terecht op het English College in Praag en gegarandeerd in een gastgezin in deze stad. Motivatie, goede cijfers en kennis van de Engelse taal zijn vereist. Ook krijg je vooraf een Skype interview met de school.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

OVERIGE THEMA PROGRAMMA'S IN TSJECHIË

--------------------------------------------------------------------

Op zoek naar iets unieks? Wil je bij een gastgezin wonen terwijl je muziek studeert of je hobby verder ontwikkeld? YFU Tsjechië heeft meerdere thema High School programma's en de partnerscholen in Tsjechië bieden een scala aan programma's en activiteiten. Klik hieronder om meer te weten te komen over de verschillende thema's.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

niet inbegrepen in de programma prijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar en 6 maanden oud.In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Tsjechië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

FINANCIEEL

zorg- en annuleringsverzekering

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE