High School in Brazilië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped sergio souza tncsqe63enu unsplash

High School in Brazilië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Onder het vrolijke uiterlijk van Brazilië schuilt een harde werkelijkheid. De kloof tussen rijk en arm is bijvoorbeeld te zien aan ultramoderne steden met daaromheen favelas (sloppenwijken). Ondanks grote tegenstellingen leven Brazilianen redelijk vreedzaam naast elkaar. De samenleving wordt gekenmerkt door openheid, tolerantie en een ongekende levenslust. De bevolking heeft groepen van verschillende achtergronden, waardoor een standaard gastgezin niet bestaat en je hele verschillende ervaringen hebt.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 538 brazilgermany 2015 studzoe publicschooluniform

HIGH SCHOOL
Het schooljaar in Brazilië is van februari tot december. Bij aankomst in juli begin je dus in het tweede semester. Je kiest of je ‘s ochtends of ‘s middags naar school wilt: van 7.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur. Afhankelijk van waar je woont, ga je naar een particuliere of een openbare school waar je meestal een uniform draagt. Brazilië is het enige land in Zuid-Amerika waar men Portugees spreekt. Dit is een behoorlijk pittige taal om te leren. Leer daarom voor vertrek al wat woorden en zinnen, het maakt in het begin veel makkelijker om met je gastgezin en nieuwe vrienden te praten.

Cropped 1408 brazilgermany 2016 studindra hmommonika hughammockhome

LIFE IN BRAZILIE
Braziliaanse gezinnen zijn vrij traditioneel: vader is hoofd van het gezin en moeder zorgt voor het huishouden. De samenleving wordt gekenmerkd door openheid, tolerantie en een ongekende levenslust. Ondanks grote tegenstellingen tussen rijk en arm leven Brazilianen redelijk vreedzaam langs elkaar. Er is een grote kans dat je wordt geplaatst bij een gastgezin die al ervaring hebben met YFU en het uitwisselingsprogramma. Sommige gezinsleden zullen dan ook Engels spreken, maar verwacht niet dat anderen dat doen. Hoewel iedereen je graag wil leren kennen en je helpen, gaat dat het snelste door hard te werken aan je Portugees!

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 14 jaar en zes maanden en maximaal 18 jaar en 2 maanden oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Brazilië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. Een minimale kennis van Engels en/of Spaans zal helpen om je start in Brazilië te vergemakkelijken. De voertaal van je aankomstkamp zal Engels zijn.

Voor meer informatie lees hier verder.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE