High School in Bulgarije - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped deniz fuchidzhiev sbxo msvvze unsplash

High School in Bulgarije

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Bulgarije heeft een oude en rijke historie door veel invasies van buitenlandse legers. Het klimaat heeft een mediterrane invloed. En hoewel de Zwarte Zeekust milde winters kent, is er genoeg sneeuw voor wintersport in de bergen. Typisch in Bulgarije is dat je ja en nee precies andersom uitdrukt. Je schudt je hoofd als ja bedoelt en knikt als je nee bedoelt. Dat is in het begin misschien verwarrend, maar je went er gauw aan. Bulgarije kent veel folklore: volksdansen, muziek en klederdracht. Zo is 21 mei de dag van de heilige Constantine en Elene. Een dag waarop Bulgaren blootsvoets over hete kolen lopen.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 54 bulgaria stud friendsschoollife

HIGH SCHOOL
Op de middelbare school kiezen Bulgaren uit beroepsonderwijs, talenscholen of een specifieke beroepsrichting. De meeste leerlingen volgen standaard vakken als Engels, Wiskunde, Biologie etc. Het ligt aan de middelbare school waar je naartoe gaat welke vakken je precies krijgt. Op veel middelbare scholen kun je Russisch kiezen als tweede vreemde taal. Om je te helpen bij het leren van het Bulgaars, krijg je na aankomst vier weken een taalcursus van 5 uur per dag.

Cropped 51 bulgaria stud hf scenery

LIFE IN BULGARIJE
Belangrijk in de Bulgaarse cultuur is de band tussen peetouders en petekinderen. Ouders kiezen de peetouders, die op hun beurt het petekind beschermen. Een Bulgaars gezin is strikt en een beetje behoudend. Ze nemen hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de zorg voor jou hoog op. Van jou verwachten ze dat je helpt in het huishouden en je krijgt bepaalde taken te doen. Hierdoor merk je juist dat je geen gast bent, maar deel uitmaakt van het gezin.

"Ik ben overweldigd door de schoonheid van Bulgarije. Verbluffend mooie bossen, oude stadjes en prachtige bergen. Ik ben hopeloos verliefd geworden op de Bulgaarse cultuur."

Inbegrepen in de programmaprijs

Niet inbegrepen in de programmaprijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Bulgarije. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Voor meer informatie lees hier verder.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE