High School in Canada - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped 3016 canada stud mountainslakesnow

High School in Canada

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped canada1

HIGH SCHOOL
Na de Primary School gaan Canadese jongeren 4 of 5 jaar naar High School. Je wordt geplaatst in een Engelssprekend gebied. Op sommige scholen draag je verplicht een schooluniform. Elke dag heb je 4 of 5 vakken die je tijdens het hele semester volgt, een dag duurt van half negen 's ochtends tot drie uur 's middags. Vaak kies je in het tweede semester nieuwe vakken. Na schooltijd organiseren scholen allerlei activiteiten, waar je makkelijk vrienden kunt maken.

Cropped laura lefurgey smith bbxwkcfu1yu unsplash

LIFE IN CANADA
Over het algemeen gaat iedereen in Canadese gezinnen zijn eigen gang, wat niet betekent dat ze niet in jou/elkaar geïnteresseerd zijn. Sommige families gaan regelmatig naar de kerk. Dit heeft vaak een sociale functie, ze organiseren activiteiten en het is een uitstekende plek om nieuwe vrienden te maken. Canadezen zijn bij de eerste ontmoeting vaak wel belangstellend, maar wat gereserveerd. Het duurt soms wel even voor het ijs gebroken is. Zelf initiatief tonen en contact maken met je klasgenoten is dus belangrijk.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Canada. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Voor meer informatie lees hier verder.

VERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE