High School in Canada - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped 3016 canada stud mountainslakesnow

High School in Canada

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Canada is een super groot land met slechts 26 miljoen inwoners en een weids landschap. Haar oorspronkelijke bewoners waren Indianen en Inuit. Tegenwoordig is het merendeel van Britse of Franse afkomst. Maar ook van Nederlandse - in de jaren ‘50 en ‘60 (na de Tweede Wereldoorlog) emigreerden tienduizenden Nederlanders naar Canada om een nieuw bestaan op te bouwen. De meeste Canadezen wonen aan de grens met de Verenigde Staten. Het noorden is namelijk een onherbergzaam gebied, met een streng poolklimaat.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped canada1

HIGH SCHOOL
Na Primary School gaan Canadese jongeren 4 of 5 jaar naar High School. Op sommige scholen draag je verplicht een schooluniform. Als dat ook op jouw school zo is, moet je deze zelf kopen. Elke dag heb je 4 of 5 vakken die je tijdens het hele semester volgt. Vaak kies je in het tweede semester nieuwe vakken. Een lesuur duurt 75 minuten en een schooldag is van ong. half negen 's ochtends tot drie uur 's middags.

Na schooltijd organiseren scholen allerlei activiteiten (extracurricular activities). Deze activiteiten bieden jou dé kans om vrienden te maken. Beoefen een nieuwe sport of ga bij de jaarboek- en/of toneelclub. Zo is ijshockey de nationale sport, maar ook tennis, schaatsen, zwemmen, golf, skiën en curling zijn populair.

Cropped laura lefurgey smith bbxwkcfu1yu unsplash

LIFE IN CANADA
Over het algemeen gaat iedereen in Canadese gezinnen zijn eigen gang, wat niet betekent dat ze niet in jou/elkaar geïnteresseerd zijn. Sommige families gaan regelmatig naar de kerk. Net als in de Verenigde Staten heeft dit vaak een sociale functie, ze organiseren activiteiten en het is een uitstekende plek om nieuwe vrienden te maken. Canadezen zijn bij de eerste ontmoeting vaak wel belangstellend, maar wat gereserveerd. Het duurt soms wel even voor het ijs gebroken is. Zelf initiatief tonen en contact maken met je klasgenoten is dus belangrijk.

Je gastgezin heeft waarschijnlijk meer en andere regels dan je thuis gewend bent. Canadezen voeden hun kinderen namelijk meer beschermend op dan ouders in Nederland. Als extra gezinslid moet ook jij je aan deze huisregels houden. Je zal bijvoorbeeld naar een discotheek gaan een jaartje moeten missen maar gelukkig zijn er genoeg andere dingen om met je nieuwe vrienden te doen! Naar de bioscoop, thuis een film kijken of bowlen en soms organiseert iemand thuis een feestje.

“Het afgelopen jaar is niet in woorden te omschrijven. Het is het beste jaar ooit geweest en ik heb er geen moment spijt van gehad.”

- Bonne

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Canada. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Voor meer informatie lees hier verder.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE