High School in Chili - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped paula porto fma1we zif8 unsplash

High School in Chili

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Tussen arm en rijk bestaat helaas al jaren een kloof. Maar Chilenen hebben één ding gemeen: de trots op al het goede dat hun land te bieden heeft! Daarom zijn ze super gastvrij. Bij die gastvrijheid hoort dat je iedereen met een zoen begroet, zelfs als je de persoon niet kent. Even wennen misschien, maar na een maand weet je niet beter en doe je hier vrolijk aan mee.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 365 chilehungary 2009 studszabolcs truckrockgroupportrait

HIGH SCHOOL
Uitwisselingsstudenten in Chili volgen hetzelfde vakkenpakket als een Chileense scholier. Al deze vakken worden vastgesteld door het ministerie van onderwijs en zijn verplicht. Het schoolniveau in Chili is vergelijkbaar met de HAVO, alleen volg je meer vakken en je kan soms een studierichting kiezen zoals in Nederland. Het 12de jaar is in Chili het laatste jaar van High School en je wordt in een klas gezet met leeftijdsgenoten. Dit zal niet het laatste jaar zijn omdat het schooljaar maar tot december duurt. Vroeger was een schooluniform dragen verplicht, en alhoewel je het steeds minder ziet is er een kans dat je wel een uniform aan moet. In Chili spreken mensen Spaans. Het is handig dat je voor je vertrek alvast wat Spaanse woorden en uitdrukkingen leert!

Cropped 60 chiledenmark stud hf friendscooking

LIFE IN CHILI
Familie is erg belangrijk in Chili: gezinnen doen veel samen en voor jongeren is die verbondenheid met de familie vanzelfsprekend. Je gastouders kunnen (vooral bij meisjes) wat beschermend zijn in het begin, ze willen nu eenmaal niet dat hun kind iets overkomt. Chilenen hebben één ding gemeen: de trots op al het goede dat hun land te bieden heeft! Daarom zijn ze super gastvrij. Bij die gastvrijheid hoort dat je iedereen met een zoen begroet, zelfs als je de persoon niet kent. Dé manier om vrienden te maken en het Chileense leven mee te maken, is door op alle uitnodigingen ja te zeggen.

THEMA PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Wil je een semester of jaar naar Chili en lijkt het je leuk om je te focussen op muziek? Kies dan voor ons thema programma in chili! Met het thema Muziek in Chili volg je 's ochtends de reguliere lessen van de middelbare school. In de middagen ga je naar muzieklessen met compositie, muzieklezen en bijvoorbeeld specifieke instrumentenlessen.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

YFU Chili biedt een 10 daagse reis naar het zuiden of noorden van Chili aan, meestal rond Pasen. Alle uitwisselingsstudenten die meegaan reizen met de bus door verschillende regio's en bezoeken meerdere historische plaatsen. Tijdens deze reis kan je genieten van de natuur,  cultuur, het Chileense eten en de tradities. De reis eindigt met twee dagen in Santiago waar je verblijft bij een gastgezin.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 17 jaar en 10 maanden oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Chili. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE