College in Argentinië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped sander crombach 6qkh8lue5vw unsplash

College in Argentinië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

ARGENTINIË

--------------------------------------------------------------------

Argentinië is een land dat groot genoeg is om elke toerist eindeloos te fascineren, maar waar je je toch gelijk thuis voelt. Studenten op het korte programma worden gelijk ondergedompeld in de taal en de mooie cultuur van Argentinië. Het moderne Argentinië (vooral in de hoofdstad Buenos Aires) is beïnvloed door Europa. Met een perfecte combi van Europese energie en Zuid-Amerikaanse warmte. De Argentijnse bevolking bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen, doordat er in de loop der tijd diverse groepen immigranten naar het land zijn gekomen. Denk aan afstammelingen van Britten, Ieren, Duitsers, Fransen, Arabieren en Polen. Elke nieuwe groep immigranten heeft destijds zijn eigen cultuur en traditie geïntroduceerd.

COLLEGE PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Klaar met de middelbare school en behoefte aan een uitdaging? Begin of ga verder met je studie in een van de college programma's van YFU! Leer een nieuwe taal en cultuur kennen terwijl je verschillende lessen volgt op een hogeschool of universiteit in het buitenland. Verblijf bij een gastgezin of in een dormitory, ontmoet studenten op school en wordt 'part of the community' terwijl je nieuwe interessante vakken volgt. In sommige gevallen heb je de mogelijkheid om studiepunten mee te nemen naar je universiteit in Nederland, dit gebeurt in overleg met je Nederlandse opleiding.

Cropped 5 argentina stud schoolfriends

COLLEGE PROGRAMMA IN ARGENTINIË
Het universitaire programma in Argentinië is perfect voor studenten die op zoek zijn naar een educatieve ervaring vol met cultuur en avontuur na hun afstuderen. Je woont bij een Argentijns gastgezin en gaan naar een universiteit in Argentinië. Oriëntaties, excursies, en de lessen zijn hetzelfde als bij het High School programma en Zomer Programma. Oriëntaties, excursies, en de lessen zijn hetzelfde als bij het High School programma en Zomer Programma.

Cropped 6 argentina stud schooluniformfriends

COMBINATIE HIGH SCHOOL - COLLEGE PROGRAMMA
Met dit programma krijg je de kans om de overgang te maken van middelbaar naar hoger onderwijs en tegelijkertijd een nieuwe cultuur te verkennen en jouw mondiaal burgerschap te ontwikkelen! Je brengt het eerste semester van het jaar door als een "13e jaar" en het tweede semester als een student van de universiteit. Je verblijft bij één gastgezin terwijl je deze overstap maakt. Oriëntaties, excursies, en de lessen zijn hetzelfde als bij het High School programma en Zomer Programma.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

Tijdens je uitwisselingsjaar zit je niet alleen op school en bij je gastgezin. Je hebt ook de mogelijkheid om wat van het land te ontdekken! Tijdens het jaar zijn er meerdere trips en kampen zoals het gratis aankomstkamp (verplicht), gratis Buenos Aires trip (vrijwillig) en keuze uit twee andere trips: Bariloche en Iguazu. De laatste twee zijn tegen betaling. Je brengt tijd door met de andere uitwisselingsstudenten, doet excursies en verkent de omgeving, altijd vergezeld door YFU-vrijwilligers en professionele gidsen. Waar wacht je op?

KEUZETRIP BARILOCHE

Adembenemend landschap, prachtige meren, chocolade, wandelen en architectuur Swiss-style. Klinkt goed toch? Deze 7-daagse trip naar San Carlos de Bariloche organiseert YFU Argentinië jaarlijks. Het is een prachtige stad in Patagonië vlakbij de Andes. Bereid je voor op het proeven van de beste chocolade die je ooit hebt gehad, terwijl je geniet van een van de mooiste landschappen die Argentinië te bieden heeft. Leuk weetje: Wist je dat Bariloche de recordhouder is van het grootste chocolade-paasei en de grootste chocoladereep ter wereld?

KEUZETRIP IGUAZU

"My poor Niagara!" was het enige wat Eleanor Roosevelt kon zeggen toen ze voor de Iguazú-watervallen stond, gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Met een landschap dat lijkt te komen uit "The Jungle Book", heeft Iguazu Falls het allemaal: van exotische fauna tot het grootste watervalsysteem ter wereld! Tijdens deze 5-daagse reis loop je door de jungle terwijl je het Iguazu National Park bezoekt; zie je de watervallen van dichtbij tijdens een boottocht en geniet je van een dag in het Braziliaanse deel van het park met zijn adembenemende panoramische uitzichten van de watervallen.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs
**Onder voorbehoud van wijzigingen

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 18 jaar en maximaal 21 jaar en 6 maanden oud. Voor het combinatieprogramma ben je minimaal 16 jaar en maximaal 19 jaar oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Argentinië.

Lees hier voor meer informatie.

VERZEKERING

FINANCIEEL

VACCINATIE