College in Litouwen - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped 212 lithuaniabelgiumflanders stud coldwintersnow

College in Litouwen

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

LITOUWEN

--------------------------------------------------------------------

Bijna een derde van de 3,6 miljoen inwoners van Litouwen woont in de 2 grootste steden: Vilnius en Kaunas. De economie van Litouwen is één van de snelst groeiende in de EU en steeds meer toeristen gaan er naartoe. Ontdek de prachtige stranden en de Baltische kustlijn van Litouwen, de thuisbasis van vele historische bouwwerken zoals het grote Litouwse Kunstmuseum. Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, is altijd al een meertalige en multiculturele Europese stad geweest met vele mooie gebouwen. Kies Litouwen en je kan het prachtige buitenleven, de warme mensen en het brede scala aan geweldige traditionele gerechten ontdekken. 

COLLEGE PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Klaar met de middelbare school en behoefte aan een uitdaging? Begin of ga verder met je studie in een van de college programma's van YFU! Leer een nieuwe taal en cultuur kennen terwijl je verschillende lessen volgt op een hogeschool of universiteit in het buitenland. Verblijf bij een gastgezin of in een dormitory, ontmoet studenten op school en wordt 'part of the community' terwijl je nieuwe interessante vakken volgt. In sommige gevallen heb je de mogelijkheid om studiepunten mee te nemen naar je universiteit in Nederland, dit gebeurt in overleg met je Nederlandse opleiding.

Cropped 207 lithuania stud basketballyouthteam

Het universitaire programma in Litouwen is perfect voor jou als je op zoek bent naar een educatieve ervaring vol met cultuur en avontuur na het afronden van je middelbare school. Door de weeks verblijf je op campus en in het weekend en tijdens feestdagen woon je bij een Litouws gastgezin.
De universiteit en campus bevinden zich in Klaipėda. De lessen worden in het Engels gegeven.

BASKETBAL PROGRAMMA

Basketbal is de nationale sport van Litouwen. Het is razend populair en het niveau is erg hoog. Dit programma is bedoeld voor studenten (alleen jongens) die competitief basketbal op universitair niveau willen spelen. Alle studenten volgen reguliere lessen aan de universiteit en zijn onderdeel van het University Basketball-team "LCC Moose", die tot de beste studenten basketbalteams behoort. Je traint 5 keer per week (4 trainingen in de arena en 1 in de plaatselijke sportschool). Als je wilt kun je meer trainen. Daarnaast kunnen de teams in het weekend nationale en / of internationale competities spelen.

Als je aan dit programma wilt deelnemen moet je kunnen aantonen dat je in Nederland fanatiek en op niveau basketbalt, onder meer met een referentie van je trainer/coach.

Additionele kosten voor dit programma is 500 EUR voor een trimester en 1000 EUR voor een semester. Dit is inclusief inschrijving en exclusief materiaal, onkosten en trips.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 18 jaar en maximaal 21 jaar. Een goede beheersing van het Engels is noodzakelijk want de lessen worden in het Engels gegeven.

Lees hier voor meer informatie.

VERZEKERING

FINANCIEEL

VACCINATIE