College in de Verenigde Staten - Ik wil een tussenjaar in het buitenland

College in de Verenigde Staten

Wide 854 usabrazil 2014 studigor graduationhats

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

** De prijzen zijn gebaseerd op een verblijf bij een gastgezin. Er is ook een mogelijkheid tot verblijf in een Dormitory, deze prijzen zijn op aanvraag.

VERENIGDE STATEN

--------------------------------------------------------------------

Hamburgers, barbecue, coca-cola, sport en Halloween; allemaal zaken waar je mee in aanraking komt als je een jaar naar College gaat in de USA! In de VS kun je verwachten dat je overal op straat wordt aangesproken met 'how are you doing today?', het is de normaalste zaak van de wereld om small talk te hebben waar je ook bent. De VS zoals we haar nu kennen (met name van tv), is vaak gebaseerd op stereotypen. Het land is zo uitgestrekt dat het leven in het noorden anders is dan in het zuiden. Jouw uitwisselingservaring is dus sterk afhankelijk van waar je woont.

COLLEGE PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Klaar met de middelbare school en behoefte aan een uitdaging? Begin of ga verder met je studie in een van de college programma's van YFU! Leer een nieuwe taal en cultuur kennen terwijl je verschillende lessen volgt op een hogeschool of universiteit in het buitenland. Verblijf bij een gastgezin of in een dormitory, ontmoet studenten op school en wordt 'part of the community' terwijl je nieuwe interessante vakken volgt. In sommige gevallen heb je de mogelijkheid om studiepunten mee te nemen naar je universiteit in Nederland, dit gebeurt in overleg met je Nederlandse opleiding.

Cropped 848 usabrazil 2014 studcamila graduationgarment

Je woont bij een gastgezin, of op campus en gaat naar een College. Op campus deel je een dorm room met een andere student en ga je tijdens de vakanties naar je gastgezin. De samenstelling van studenten op Community College is gevarieerd, omdat niet alle studenten rechtstreeks van High School komen.
Ook studeren er vaak grote groepen internationale studenten. Colleges organiseren genoeg activiteiten om aan deel te nemen, zo heb je veel mogelijkheden om sociale contacten op te doen. Omdat er keuze is uit heel veel vakken, is er altijd een pakket dat aansluit op jouw vervolgopleiding, persoonlijke interesses of toekomstige baan.

Ga naar de website van YFU USA en check de lijst met samenwerkende Community Colleges!

Cropped 845 usagermany 2015 studjana hf portraitwithamericanflag

GASTGEZIN OF DORMITORY
Je woont bij een gastgezin, of op campus en gaat naar een College. Op campus deel je een dorm room met een andere student en ga je tijdens de vakanties naar je gastgezin. Deze optie van een dormitory is tegen een meerprijs beschikbaar in de herfst, winter en lente semesters, dus alleen wanneer de school open is tussen mid augustus en mid mei.
De kamers bevinden zich normaal gesproken op een campus gelieerd aan het college. Het verschilt per college of je een keus hebt in type kamer en tegen meerprijs een grotere kamer kunt krijgen.

NIEUW! FASHION PROGRAMMA

Sinds kort kan je met YFU ook een speciaal Fashion programma volgen aan Butte College in California voor een semester, jaar of 2 jaar. Ontwikkel praktische kennis van de modewereld, onder andere op het gebied van trends, productie, merchandising en marketing! Bekijk hier de informatie brochure van dit programma.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Voor College ben je op de dag van vertrek minimaal 17 jaar en maximaal 25 jaar oud. Voor het collegeprogramma is een HAVO-, VWO- of MBO-diploma vereist.

VERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE