High School in Denemarken - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped ava coploff tce9zsc2su8 unsplash

High School in Denemarken

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 99 denmark stud groupportrait

HIGH SCHOOL
De schoolsfeer in Denemarken is ontspannen en leraren spreek je aan met hun voornaam. Je werkt vaak in groepjes samen, bent zelf verantwoordelijk voor de vakken volgen, huiswerk maken en op tijd aanwezig zijn. De meeste scholen houden leerlingenvergaderingen. Alle leerlingen komen bij elkaar en iedereen die wil kan een mededeling doen. Deens is een taal die je best binnen een paar maanden leert. Je krijgt een studiemethode om thuis te oefenen en om de taal nog sneller onder de knie te krijgen, biedt YFU Denemarken een half jaar een extra taalcursus. Deze is niet inbegrepen in de programmaprijs.

Cropped 106 denmark volunteer portraityfuhouse

LIFE IN DENMARK
Elk gezinslid heeft z’n eigen activiteiten, maar het gezin onderneemt samen ook veel. Deense jongeren spreken vaak heel open met hun ouders over van alles en nog wat. Ouders geven jongeren vaak de vrijheid om zelf te bepalen wat wel en niet kan. Vaak werken beide ouders en van de kinderen, dus ook van jou, wordt verwacht dat je helpt in huis. Deense families zijn over het algemeen heel gastvrij; vrienden en kennissen zijn altijd welkom. Het Deense synoniem voor gezelligheid is hygge.

Inbegrepen in programmaprijs

Niet inbegrepen in de programmaprijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 19 jaar oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Denemarken. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

Verzekering

Financieel

kinderbijslag

VACCINATIE