Ecuador - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped abbie bernet 5bnljfxtnme unsplash

High School in Ecuador

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Ecuador heet zo, omdat ze rond de evenaar (Engels: equator) ligt. Het is één van de kleinste landen op het Zuid-Amerikaanse continent. Ondanks dat heeft het land een rijkdom aan cultuur en planten en beesten. De bevolking is super gevarieerd: met afstammelingen van Europeanen, Indianen en Afrikanen. In de provincies Esmeraldas en Imbabura zijn kleine zwarte gemeenschappen. In Quito en Cuenca is de bevolking voornamelijk blank of mestizo (blank en Indiaans bloed). Hoe jouw uitwisseling verloopt, is afhankelijk van de provincie waar je woont.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 112 ecuadorbelgiumflanders stud friendshumantower

HIGH SCHOOL
Als uitwisselingsstudent ga je meestal naar een privéschool en kom je in de 5e of 6e klas. Vaak volg je de richting Sociale Wetenschappen, omdat je daar het meest gevarieerde vakkenpakket kan kiezen. Een gemiddelde schooldag is van 07.30 tot 13.30 uur. Op sommige dagen ga je misschien ook ‘s middags naar school. Een schooluniform is op veel scholen verplicht. Er wordt Spaans gesproken, dus we raden je aan om van te voren vast wat van de taal te leren.

Cropped 111 ecuador volunteers portraitarrivalorientation

LIFE IN ECUADOR
Het gezinsleven is er enorm hecht. Vaak ga je op stap met broers en zussen en in het weekend organiseert het hele gezin met andere familieleden wat leuks. Iets waar je bijna zeker mee te maken krijgt in Ecuador is de nog steeds sterk aanwezige scheiding tussen mannen en vrouwen. Over het algemeen worden meisjes heel beschermd opgevoed, terwijl jongens wat meer hun gang mogen gaan. De mensen in Ecuador zijn erg gastvrij; ze helpen je met alles. Hun manier van leven is veel minder gehaast dan je in Nederland gewend bent.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

Jungle trip

Deze reis begint in Quito, gaat naar Tena, en dan naar het stadje Punta Ahuano, waar je met de kano naar het hotel "La Casa del Suizo" aan de oever van de Napo-rivier gaat, met een prachtig uitzicht op de stad. Tijdens deze trip zie je meer van de jungle van Ecuador, vele soorten dieren en reis je via een van de belangrijkste rivieren van Ecuador!

Ruto del sol trip

Tijdens deze trip krijg je de gelegenheid om de belangrijkste stranden van Manabí en Guayas provincies te bezoeken. Deze reis begint in Quito met een bezoek aan Puerto López en gaat verder met een bezoek aan Playa de los Frailes, Isla de la Plata, Montañita, Salinas, Punta Carnero en eindigt met een stadstour in Guayaquil en terug naar Quito.

VULCANOS TRIP

In deze reis bezoek je de belangrijkste steden van de hooglanden. Je start in Quito met een stadstour en een bezoek aan het middelpunt van de aarde. Daarna ga je verder naar het noorden, en bezoek je Cayambe, Otavalo (beroemde Indiase markt), San Pablo Lake en Cotacachi. Daarna ga je naar het zuiden en bezoek je het Cotopaxi Nationaal Park en de vulkaan, het Limpiopungo meer, de Chimborazo vulkaan, Riobamba, Alausi, Ingapirca en Cuenca, en tenslotte terug naar Quito.

GALAPAGOS TRIP

Je gaat met het vliegtuig naar Galapagos, en daarna met een boot naar de belangrijkste eilanden, waar je de mogelijkheid hebt om verschillende dieren te zien die alleen voorkomen op deze eilanden. De Galapagos eilanden zijn een natuurlijk erfgoed van de wereld, en wordt beschouwd als een van de 10 beste plaatsen om te duiken!

Let op! YFU zal alleen helpen met het organiseren van de reis bij een bekende en veilige touroperator, je reist dus niet met een YFU vertegenwoordiger naar de Galapagos Eilanden reizen.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 1 maand en maximaal 18 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Ecuador. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE