Een uitwisselingsjaar in Zuid Afrika - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Wide zuidafrika

Een uitwisselingsjaar in Zuid Afrika

We spraken met Nina Voges, National Director van YFU South Africa, over haar passie voor het land en waarom Nederlandse scholieren er wel of niet naar toe zouden moeten gaan.


'Zuid Afrika is een land met elf taalgroepen en een grote diversiteit aan culturele achtergronden die proberen te integreren. 


Een uitwisselingsjaar in Zuid Afrika is niet geschikt voor iedereen. Je kunt een land verwachten met moderne huizen en infrastructuur maar verwacht geen Europese mentaliteit. Sta open voor veel sporten, want dat is een belangrijk onderdeel van school. Alleen actieve, avontuurlijke, ruimdenkende, moedige en doortastende scholieren kunnen hier een onvergetelijk en fantastisch jaar hebben.


Je kunt geen voorkeur opgeven in welk gebied van Zuid Afrika je terecht komt en natuurlijk kun je niet kiezen welke sociaal, cultureel of economisch achtergrond het gastgezin heeft. Je kunt wel aangeven of je bij een gastgezin wilt wonen die Engels als eerste of tweede taal heeft. Met name gekleurde gezinnen zijn tweetalig, Engels en de taal van hun stam.

Studenten van YFU Nederland worden geplaatst in gebieden die als veilig worden beschouwd, als er aan voorzorgsmaatregelen worden gehouden. In de Post Arrival Orientation wordt hier uitgebreid bij stilgestaan. 


In Zuid Afrika kun je meerdere culturen meemaken want over het algemeen kom je elkaar tegen op school, in de kerk of andere publieke activiteiten. 


Met alle leuke trips die we met YFU Zuid Afrika organiseren kun je optimaal proeven van o.a de grote diversiteit aan landschap. Ik hoop Nederlandse scholieren daarom snel te mogen verwelkomen. Je kunt een semester of heel schooljaar naar school in Zuid Afrika. Ook kan je dit jaar kiezen om maximaal een half jaar vrijwilligerswerk te doen. Schrijf dus je snel in.'


Let op: Schrijf je je vóór 31 december in voor een studiejaar in Zuid Afrika? Dan ontvang je van ons 

€ 500,- ‘early bird’ korting. Worden je ouders daarnaast ook zelf gastgezin? Dan geven je daar bovenop nog eens € 1000,- ‘host family discount’. 

MEER INFORMATIE