High School in Estland - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped ilya orehov 2osewkqhigi unsplash

High School in Estland

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Estland is de meest noordelijk gelegen Baltische staat. In vergelijking met haar buurlanden loopt het met name wat betreft digitale vernieuwingen voorop. Zo stemmen de Esten al sinds 2005 via het internet en komt het bedrijf Skype hier vandaan. Muziek (zingen en volksdansen) is een belangrijk onderdeel van de Estse cultuur. Om de 4 jaar is er een groot tweedaags muziekfestival in Tallinn. Zangers en dansers uit verschillende landen doen hieraan mee. In 2003 is dit Estonian Singing and Dancing Festival toegevoegd aan de UNESCO lijst van cultureel erfgoed.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 125 estonia stud naturesnow

LIFE IN ESTLAND
Veel gezinnen wonen in appartementencomplexen in de hoofdstad Tallinn. De meeste families bezitten een huisje ergens buiten de stad. Daar brengen ze de zomervakanties door. Veel Estse gezinnen zijn ’s avonds samen om te kletsen over van alles en nog wat. Dit is hét moment waarop het gezin samen is. De meeste Estse kinderen worden namelijk zelfstandig opgevoed en gaan dus veel hun eigen gang. Muziek (zingen en volksdansen) is een belangrijk onderdeel van de Estse cultuur.

Cropped 123 estonia stud sceneryhiking

HIGH SCHOOL
Als uitwisselingsstudent ga je naar het gymnasium, net als de meeste Estse jongeren. Het rooster is elke dag hetzelfde en heeft zo’n 10 vakken. Je volgt onder andere Kunst, Muziek, Sport en Talen. Meestal kies je tussen Engels, Duits en Russisch. Vaak krijgen scholieren veel huiswerk mee, en ook al zal het lastig zijn in het begin, door mee te doen is het makkelijker om aansluiting te vinden bij je klasgenoten! Estisch is geen makkelijke taal, maar zeker mogelijk om te leren!

THEMA PROGRAMMA'S

--------------------------------------------------------------------

Op zoek naar iets unieks? Wil je bij een gastgezin wonen terwijl je theater studeert of je hobby verder ontwikkeld? YFU Estland heeft meerdere thema High School programma's en de partnerscholen in Estland bieden een scala aan programma's en activiteiten.


Klik hieronder om meer te weten te komen over de verschillende thema's.

“Vanaf morgen gaan we met de hele klas in de middle of nowhere een week landschappen tekenen!”

- Joost

Inbegrepen in de programmaprijs

Niet inbegrepen in de programmaprijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar en 6 maanden oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Estland. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Voor meer informatie lees hier verder.

zorg- en annuleringsverzekering

financieel

kinderbijslag

VACCINATIE