High School in Frankrijk - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped chris karidis nnzkznywhau unsplash

High School in Frankrijk

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Cropped world map fr

FRANKRIJK

Hoofdstad Parijs
Taal Frans
Inwoners 63 miljoen
Oppervlakte 551.500 km²
Munt Euro
Nationale feestdag 14 juli

Tijdens je uitwisseling leer je Frankrijk op een andere manier kennen dan het ‘vakantieland’. Alhoewel door het hele land het volk trots is op haar land, zijn er grote contrasten tussen stad en platteland. Dit zie je onder andere in het klimaat dat in het zuiden ‘s zomers warm is en in het oosten in de winter koud. In het noorden regent het vaker door de invloed van de zee en vergeet niet je in de winter in de bergen kan skiën.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 3075 france 2018 stud happybighug

HIGH SCHOOL
Als uitwisselingsstudent kom je meestal in la première terecht, wat het tweede jaar van het lycée is (HAVO/VWO niveau). In deze klas kies je een bepaalde richting zoals exacte vakken of Letteren. Schooldagen zijn in vergelijking met de dagen in Nederland lang, van 8.00 tot 17.00 uur met 1 of 2 uur pauze tussen de middag. Als je geen tijd hebt om naar huis te gaan, bestel je op school een warme maaltijd.

Om naar Frankrijk op uitwisseling te gaan, moet je op school tenminste twee jaar Frans hebben gehad. Dan nog ga je zien dat het gesproken Frans anders is dan het Frans dat je op school geleerd hebt.

Cropped 3099 france 2018 stud hf familyportraitwithdog

LIFE IN FRANKRIJK
Tijdens je uitwisseling leer je Frankrijk op een andere manier kennen dan het ‘vakantieland’. Alhoewel door het hele land het volk trots is op haar land, zijn er grote contrasten tussen stad en platteland.

Het Franse gezinsleven is over het algemeen hecht. Opa of oma wonen vaak thuis en veel wordt in gezinsverband gedaan. Het avondeten is een belangrijk moment waarop je de dag bespreekt. In het weekend, op vrije dagen of in vakanties gaan Franse gezinnen samen familie opzoeken, picknicken, of kamperen.

"Over 17 schooldagen heb ik nooit meer Franse school, wat ik eigenlijk best jammer vind… Ondanks dat ik bijna elke dag pas om 18.00 uur klaar ben, is het altijd heel gezellig."

- Roos

inbegrepen in de programmaprijs

niet inbegrepen

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 17 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Frankrijk. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. Verder moet je op school tenminste twee jaar Frans hebben gehad.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

Financieel

Kinderbijslag

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S