High School in Hongarije - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped seth fogelman dzv m1lhchc unsplash

High School in Hongarije

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Hongarije is een land met een roerige geschiedenis, dat inmiddels ontdekt is door tal van toeristen. Kies je voor een uitwisselingsjaar in Hongarije, dan word je straks omringd door gastvrije mensen en maak je kennis met prachtige oude steden, natuurparken en architectuur. Grote kans ook dat je een of meer muziekfestivals bezoekt. Hongarije is een paradijs voor liefhebbers van water, door de vele meren en zo’n 1000 natuurlijke waterbronnen. De trots van Hongarije is het waterpoloteam, en ook in kanoën en roeien blinken ze uit.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 3106 hungary 2018 stud siteseeing

HIGH SCHOOL
De meeste uitwisselingsstudenten komen in een klas van het gymnasium terecht. Qua niveau is het gymnasium te vergelijken met HAVO/VWO; inhoudelijk zal je de meeste vakken gemakkelijk kunnen volgen. Wat wel een uitdaging is, is dat ze natuurlijk in het Hongaars worden gegeven.

Het Hongaars is een Finoegrische taal en is daarmee verwant aan het Fins en het Ests. Het Hongaars is geen makkelijke taal om onder de knie te krijgen, maar het is zeker niet onmogelijk. Nadat je bent aangekomen in Hongarije is er een oriëntatie, waar je onder andere een eerste start maakt met het leren van de taal.

Cropped 164 hungary stud hf outdoorportrait

LIFE IN HONGARIJE
Hongarije is een land met een roerige geschiedenis, dat inmiddels ontdekt is door tal van toeristen. Kies je voor een uitwisselingsjaar in Hongarije, dan word je straks omringd door gastvrije mensen en maak je kennis met prachtige oude steden, natuurparken en architectuur!

Een Hongaars gezin is vaak hecht en klein. De meeste gezinnen wonen in een twee- of driekamerwoning of in een flatgebouw. Moeder zorgt voor het eten en het huis en vader heeft de leiding. Gezinsleden zijn overdag vaak druk met hun eigen dingen maar Hongaarse families kijken wel vaak samen tv of kletsen wat over wat er die dag is gebeurd. Hongaren zijn hartelijke mensen die je met veel plezier in hun gezin zullen opnemen!

"De mensen hier vinden het geweldig als je hun taal spreekt, want dat zijn ze blijkbaar niet zo gewend. Ik doe verschrikkelijk mijn best, maar ik heb geloof ik al zoveel dingen gezegd die je dus NIET moet zeggen.. maar dat loopt altijd uit op een goeie lachpartij!"

- Roos

THEMA PROGRAMMA'S

--------------------------------------------------------------------

Op zoek naar iets unieks? Wil je bij een gastgezin wonen terwijl je theater studeert of je hobby verder ontwikkeld? YFU Hongarije heeft meerdere thema High School programma's en de partnerscholen in Hongarije bieden een scala aan programma's en activiteiten.

Klik hieronder om meer te weten te komen over de verschillende thema's.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

Praag trip

Je kan met YFU Hongarije 3-4 dagen naar Praag tijdens je uitwisseling waar je verblijft in een hotel. Je krijgt een sightseeing tour door Praag en kan samen met de andere uitwisselingsstudenten Praag gaan ontdekken! 

Hongaarse Parlement

In het voorjaar kan je met samen met andere uitwisselingsstudenten, vrijwilligers en medewerkers van YFU Hongarije een bezoek brengen aan het Hongaarse Parlement in Budapest.

Wenen trip

Dit is een eendaagse reis naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, samen met vrijwilligers van YFU. Je vertrekt vroeg in de ochtend en komt 's avonds weer terug. Overdag staat een korte wandeling, een hop on hop on hop off bus en wat vrije tijd op het programma.

Boedapest Winter trip

Samen met andere uitwisselingsstudenten en vrijwilligers breng je een bezoek aan Boedapest. Afhankelijk van het weer zal het programma of schaatsen of sightseeing of een ander specifiek winterprogramma omvatten. Gedurende je jaar krijg je hier meer informatie over.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 14 jaar en 7 maanden oud en maximaal 17 jaar en 7 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Hongarije. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Voor meer informatie lees hier verder.

VERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE