High School in Ierland - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped ireland   diamond hill   thomas somme

High School in Ierland

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Cropped world map ir

IERLAND

Hoofdstad Dublin
Taal Engels/Iers
Oppervlakte 69.825 km²
Inwoners 5 miljoen
Munt Euro
Nationale feestdag 17 maart (St. Patricks Day)

Een van de oudste beschavingen van onze tijd vind zijn oorsprong in Ierland. Bekend om de overblijfselen van het Keltische rijk en het iconische groen, is Ierland niet weg te denken in het moderne Europa. De enige manier om het schilderachtige platteland, de grote steden en de beroemde kliffen ten volle te waarderen is door het uit de eerste hand te ervaren. Deelnemen aan een YFU-uitwisseling naar Ierland wordt een onvergetelijk avontuur vol levenslange herinneringen.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped ier elianne

HIGH SCHOOL
Het voortgezet onderwijs in Ierland bestaat uit een junior cycle en een senior cycle met daartussen vaak een oriëntatiejaar. Grote kans dat je als uitwisselingsstudent in dit transition year komt. Je volgt andere vakken dan je gewend bent zoals EHBO, koken, autorijden, zelfverdediging en veel sport. Het idee is dat je je op meerdere vlakken ontwikkelt en op die manier beter voorbereid bent op de laatste jaren High School. Op school zal je Engels spreken, de voertaal in Ierland. Alleen in sommige dorpen aan de westkust is de moedertaal Iers (of Gaelic). Het Iers/Gaelic is een verplicht vak op school dus leer je deze taal ongetwijfeld spreken en of schrijven. In de praktijk spreekt iedereen Engels, hoewel het accent kan verschillen van het Engels dat je kent van school en TV. In het begin is het altijd even wennen maar na een tijdje weet je niet beter en denk en droom je zelfs in je nieuwe taal!

Cropped k mitch hodge j6c56bbbbok unsplash

LIFE IN IERLAND
De Ieren zijn hartelijk, goedlachs en nemen zichzelf niet te serieus. Het volk is is gek op sport, dans en muziek en familiewaarden zijn zeer belangrijk. De Ierse cultuur is duizenden jaren oud en de Ieren houden tradities in ere. Denk aan groene kleding dragen op St. Patrick’s Day (17 maart) en koolstamppot eten tijdens Halloween.

Je thuis voelen in je gastgezin duurt daarom vast niet lang. Veel ouders werken overdag en in het weekend nemen ze je zeker mee om het prachtige land en de vele tradities te ontdekken!

inbegrepen in de programmaprijs

niet inbegrepen

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 13 jaar en 3 maanden oud en maximaal 18 jaar en 11 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Ierland. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

Financieel

kinderbijslag

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S