High School in India - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped pavan gupta  hzlohmbosk unsplash

High School in India

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Van het Himalaya gebergte in het noorden tot woes- tijnen en tropische wouden in het zuiden. En daar- omheen witte palmstranden! India heeft veel diverse religieuze groepen, waardoor tradities en levensstijlen ook heel verschillend zijn. India is het land van contrasten. Met aan de ene kant olifanten, tempels en vissers met traditionele boten en aan de andere kant computerchips en fabrieken. Het heersende kas- tensysteem bepaalt in India het sociale leven. In welke kaste je terecht komt, ligt al voor je geboorte vast.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 179 india stud teacherschoolclassportrait

HIGH SCHOOL
De leerlingen zijn van hun zesde tot hun veertiende leerplichtig. Tot die tijd is het onderwijs voor iedereen gratis. In India draag je verplicht een schooluniform. Soms moet je het kopen, soms is het voldoende als je broek, rok of blouse een bepaalde kleur heeft. Je krijgt les in de regionale taal en volgt vakken als Engels, Wiskunde, Economie en Geschiedenis. Maar je kan ook nieuwe vakken proberen, zoals TV & Media Design!

Door de culturele diversiteit in India vind je er meer dan 200 verschillende talen, zoals Punjabi, Urdu, Gurjati en Kannada. De voertaal is Hindi, maar daarnaast zijn er nog 17 officiële talen. Het Hindi is na Engels en Chinees de meest gesproken taal ter wereld! Welke taal jij tijdens je uitwisseling leert, hangt af van het gebied waar je met je gastgezin woont.

Cropped 170 india stud groupportraitscenerytajmahal

LIFE IN INDIA
Van het Himalaya gebergte in het noorden tot woestijnen en tropische wouden in het zuiden. En daaromheen witte palmstranden! India heeft veel diverse religieuze groepen, waardoor tradities en levensstijlen ook heel verschillend zijn.

Een standaard Indiaas gezin bestaat daarom ook niet. Er zijn veel verschillende gezinnen door uiteenlopende religieuze achtergronden en het kastensysteem. Familie is in ieder geval erg belangrijk; opa, oma en ooms en tantes wonen vaak met hun families allemaal onder één dak.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

TRIP INDIA

Midden maart biedt YFU India een optionele trip aan van 3 tot 5 dagen. De locatie van de trip wijzigt ieder jaar maar afgelopen jaren zijn de uitwisselingsstudenten bijvoorbeeld naar historische sights gegaan zoals Himachal, Dehradun, en Shimla. In de prijs zit de reis, eten en accommodatie inbegrepen. YFU India stuurt je tijdens het jaar meer informatie hierover.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

Inbegrepen bij de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 3 maanden en maximaal 17 jaar en 11 maanden oud.

In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU India. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

VERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE