High School in Indonesie - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped dikaseva 8o4w9lzv6eo unsplash

High School in Indonesië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Met de grootste eilanden Java, Sumatra, Kalimantan, Nieuw-Guinea en Sulawesi bestaat Indonesië uit meer dan 17.000 eilanden. heeft Indonesië heeft jarenlang onder machten van buitenaf gestaan, omdat men interesse had in haar natuurlijke rijkdommen. Na invloed van India en Islamieten is het land drieënhalve eeuw een Nederlandse kolonie geweest. Indonesië kent zes religies: islam, protestantisme, rooms-katholicisme, hindoeïsme, boeddhisme en confucianisme. Op Java kent men traditionele Wayang-voorstellingen; een toneelvoorstelling met poppen achter een doek. Door verlichting van achter het doek zie je een schouwspel. Van de lokale talen spreekt men het meeste het Javaans en een gedeelte van de oudere inwoners spreekt nog steeds wat Nederlands. Na je aankomst in Indonesië krijg je in de eerste twee weken een intensieve taalcursus van YFU Indonesië!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA'S

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 187 indonesia studhannah schoolclassfriendslockers

HIGH SCHOOL
De middelbare school in Indonesië heeft 3 jaar onderbouw. Daarna kies je een algemeen vormende richting of beroepspraktijk, met als vier specialisaties: techniek, handelswetenschappen, huishoudkunde of landbouw. Indonesische jongeren nemen school erg serieus en van jou wordt hetzelfde verwacht. Je gaat naar school in de regio waar je gastgezin woont. Welke richting je kiest, hangt af van jouw persoonlijke interesses.

Alle scholen geven les in de nationale taal Indonesisch. De meeste Indonesiërs spreken vaak ook een van de honderden lokale talen. Van de lokale talen spreekt men het meeste het Javaans en een gedeelte van de oudere inwoners spreekt nog steeds wat Nederlands. Na je aankomst in Indonesië krijg je in de eerste twee weken een intensieve taalcursus van YFU Indonesië.

Cropped 188 indonesia studhannah hf restaurant

LIFE IN INDONESIË
Een typisch Indonesisch gezin bestaat niet. Alhoewel de meeste gezinnen vaak uit vader, moeder, één of meerdere kinderen en opa en oma bestaan. Daarnaast komt het regelmatig voor dat andere familieleden als ooms en tantes ook in huis wonen.

Wil je naast je gastgezin ook vrienden maken? Sluit je aan bij een sportvereniging! Duiken, golf, badminton en pencak silat (een vechtkunst - denk aan karate) zijn populaire sporten. Of ga naar een muziekvereniging, want ook muziek is een grote liefde in Indonesië! Naast alle genres van popmuziek hoor je op de radio ook andere muziekgenres zoals Krontjong, Dangdut, Campursari, Jaipongan en de regionale Pop Java, Pop Sunda en Pop Minang. Allemaal hebben ze een eigen geluid.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

Bali trip

Met YFU Indonesië kan je optioneel 4 dagen naar Bali. Waarbij je in een 4-sterren hotel overnacht en een tour met een gids krijgt.

Heritage Yogyakarta Trip

Ook kan je met YFU naar Yogyakarta. Dit is een trip van 3 dagen waarbij je ook in een 4-sterren hotel verblijft en een rondleiding over het eiland krijgt van 3 dagen.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

Inbegrepen bij de programma prijs

Niet inbegrepen bij de programma prijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 6 maanden en maximaal 17 jaar oud.

In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Indonesië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE