High School in Italië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped giuseppe mondi fjwywhwyqpy unsplash

High School in Italië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Cropped world map it

ITALIË

Hoofdstad Rome
Taal Italiaans
Oppervlakte 301.339 km²
Inwoners 62 miljoen
Munt Euro
Nationale feestdag 2 juni

Van het noorden tot het zuiden vind je hier cultureel gezien mooie plekken. Italië staat bekend om de Romeinse oudheid, kunst en haar lekkere eten. Dat het land meer te bieden heeft, ontdek je tijdens jouw uitwisseling. Het leven van Italianen is doordrongen van schoonheid, wat men ook graag uitstraalt. Zo hebben ze het vaak over fare la bella figura. Wat letterlijk ‘een goed figuur slaan’ betekent, maar in de praktijk houdt het veel meer dan dat in!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 64816763 153802892424447 4100202743459169914 n

HIGH SCHOOL
De middelbare school in Italië bestaat de scuola secondaria uit di primo grado (eerste graad) en di secondo grado (tweede graad). Van 11 tot 14 jaar doen Italiaanse leerlingen de eerste graad en na een verplicht eindexamen beginnen ze aan de tweede. Deze tweede graad is in te delen in 3 soorten scholen: het Liceo, het Istituto Tecnico en het Istituto Professionale. Hierna doen ze examen.

In Italië spreken ze over het algemeen Italiaans, in het noorden wordt ook Duits gesproken en in het zuiden dialect. Met alleen Engels red je het niet, want de meeste mensen op je school spreken geen Engels. Kijk alvast voor vertrek TV series en films die nagesynchroniseerd zijn in het Italiaans zodat je goed voorbereid op avontuur gaat!

Cropped jack ward rknrvcrfs1k unsplash

LIFE IN ITALIË
Van het noorden tot het zuiden vind je hier mooie plekken. Italië staat bekend om de Romeinse oudheid, kunst en haar lekkere eten. Dat het land meer te bieden heeft, ontdek je tijdens jouw uitwisseling. Het leven van Italianen is doordrongen van schoonheid, wat men ook graag uitstraalt. Zo hebben ze het vaak over 'fare la bella figura'. Wat letterlijk ‘een goed figuur slaan’ betekent, maar in de praktijk houdt het veel meer dan dat in. 

De meeste gastgezinnen in Italië wonen in de buitenwijken van de stad. De familiebanden binnen Italiaanse gezinnen zijn over het algemeen erg sterk en daarom willen je gastouders vaak graag weten waar je je mee bezig houdt. Italiaanse gezinnen staan over het algemeen open voor elkaar en vinden privacy niet altijd heel belangrijk.

THEMA PROGRAMMA'S

Op zoek naar iets unieks? Wil je bij een gastgezin wonen terwijl je kunst studeert of je hobby verder ontwikkeld? YFU Italië heeft meerdere thema High School programma's en de partnerscholen in Italië bieden een scala aan programma's en activiteiten.
Klik hieronder om meer te weten te komen over de verschillende thema's.

inbegrepen in de programmaprijs

niet inbegrepen

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal tussen de 17 jaar en 6 maanden oud.In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Italië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. 

Lees hier voor meer informatie.

Verzekering

financieel

kinderbijslag

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S