High School in Japan - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped banter snaps  rwmcudahko unsplash

High School in Japan

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Dat de normen en waarden in Japan sterk afwijken van wat wij in Europa gewend zijn is jou vast bekend. Hierdoor moet je als uitwisselingsstudent een groot aanpassingsvermogen hebben. In Nederland vinden we dat iedereen gelijk is, terwijl in Japan op school, op het werk en privé hiërarchie erg belangrijk is. Er heerst dan ook een sterke sociale rangorde. Het groepsgevoel is voor Japanners erg belangrijk. De eerste dagen op school als uitwisselingsstudent trek je vast de aandacht zonder een paar mensen om je heen. Wees gerust, want Japanners zijn heel vriendelijk en belangstellend. Maar let op: ze zijn heel indirect. Een directe vraag stellen, doen ze dus niet gauw. Wees bovendien voorzichtig met afwijzingen als ze jou wat vragen. Een volmondig “nee” op een uitnodiging is bijzonder onbeleefd!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 194 japan stud schoolclassportrait

HIGH SCHOOL
In Japan begint het schooljaar in april, de zomervakantie is in juli, augustus en eind december heb je wintervakantie. De kans is groot dat je een schooluniform draagt. Daarnaast mag je vaak geen make-up en geen sieraden dragen. De lessen beginnen meestal om 9.30 uur tot 15.30 uur en sommige Japanse scholen geven ook op zaterdag les. Japanners hebben goede leerprestaties hoog in het vaandel staan. Je klasgenoten werken daarom hard om hoge cijfers te halen.

Japans is geen makkelijke taal om te leren. Zeker in het begin van je uitwisseling voel je je soms vast verloren in je gastgezin en op school. Leer voor vertrek alvast wat Japanse woorden en zinnen. Zo maak je een goed begin aan je nieuwe avontuur en is de beginperiode een stuk makkelijker!

Cropped 196 japan stud portraitscenery

LIFE IN JAPAN
Dat de normen en waarden in Japan sterk afwijken van wat wij in Europa gewend zijn is jou vast bekend. Hierdoor moet je als uitwisselingsstudent een groot aanpassingsvermogen hebben. In Nederland vinden we dat iedereen gelijk is, terwijl in Japan op school, op het werk en privé hiërarchie erg belangrijk is.

Ouders verwachten dan ook dat hun kinderen zich verantwoordelijk gedragen en de naam van de familie eer aandoen. Ook als uitwisselingsstudent verwacht jouw gastgezin van je dat jij de familienaam hoog houdt!

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar oud en maximaal 17 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Japan. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE