High School in Mexico - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped jezael melgoza 3snky0xmkwg unsplash

High School in Mexico

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Verschil tussen arm en rijk ontgaat je niet in Mexico. Veel steden zijn uit de kluiten gegroeid en veel van het platteland afkomstige sloppenwijk bewoners zijn naar de stad gekomen voor werk. Maar Mexicanen blijven lachen, zijn warm, gastvrij en genieten van het leven. Iedere zichzelf respecterende plaats heeft een centraal plein: de zócalo, waar de ene keer een orkest speelt en de volgende dag een markt is of een voorstelling.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 214 mexicohungary stud friendshappiness

HIGH SCHOOL
Als uitwisselingsstudent zit je in één van de klassen van de preparatoria (middelbare school). Omdat er grote aantallen leerlingen zijn en er meestal een ochtend-, een middag- en een avondgroep is, verschillen de schooltijden. In de ochtendgroep bijvoorbeeld ga je van ongeveer zeven tot twee uur naar school. Dat is bij hoge temperaturen die Mexico kent, best fijn. Omgang tussen leraren en leerlingen is meestal informeel en je zal dan ook snel vrienden maken op school. Hoe sneller je de taal machtig wordt, hoe makkelijker dat zal gaan!
Mexicanen spreken super snel, waardoor je in het begin misschien denkt dat je het nooit leert. Maar als je de hele dag niets anders hoort, gaat het hard!

Cropped 1495 mexicofrance 2016 studnils traditionalclothingeventlaferiadechiapadecorzo

LIFE IN MEXICO
Het verschil tussen arm en rijk ontgaat je niet in Mexico. Veel steden zijn uit de kluiten gegroeid en veel van het platteland afkomstige sloppenwijkbewoners zijn naar de stad gekomen voor werk. Maar Mexicanen blijven lachen, zijn warm, gastvrij en genieten van het leven.

Mexicaanse gezinnen zijn meestal zeer hecht waardoor je je snel thuis voelt. Sommige families leven nog heel traditioneel, terwijl andere gezinnen een meer verwesterde levensstijl hebben. De van oorsprong grote gezinnen zijn vaak wat kleiner geworden; vaak zijn er evengoed nog twee of drie kinderen. Al heeft de dagindeling van het gezin tegenwoordig behoorlijk westerse vormen aangenomen, de opvattingen over relaties tussen mannen en vrouwen zijn vaak nog erg traditioneel.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Mexico. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE