High School in Mongolië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped audrius sutkus n2kiklwuwvq unsplash

High School in Mongolië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Mongolië is het dunst bevolkte land ter wereld en bestaat grotendeels uit eindeloze grasvlaktes. Het heeft een extreem landklimaat: lange, koude winters en korte, felle zomers - waarin de meeste regen valt. Van de drie miljoen inwoners die Mongolië heeft, woont de helft in de hoofdstad Ulaanbaatar. Steeds meer mensen kiezen voor een leven in de stad, waardoor het traditionele nomadenleven langzaam verdwijnt. Toch is veeteelt nog steeds de belangrijkste inkomstenbron en veel mensen buiten of aan de rand van de steden wonen nog in een ger(nomadentent). Tegenwoordig staan er wel schotelantennes naast! Mongolië was tot 1990 een communistisch land, tegenwoordig is het een democratie. De levensstandaard is sindsdien flink gestegen!

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped soyol orgil e cbaloo7z9f4 unsplash

HIGH SCHOOL
Je zult terechtkomen op een openbare school, waarschijnlijk in Ulaanbatar of een van de andere ‘steden’ Darkhan of Erdenet. In de afgelegen gebieden zijn geen scholen. Er gelden vrij strenge schoolregels. En grote kans dat je een uniform zal dragen. Mongolië heeft geld geleend om het onderwijs op orde te krijgen en heeft sinds 2000 geïnvesteerd in bijvoorbeeld ICT en nieuwe lesprogramma’s.

Cropped adli wahid wq2eclxitgk unsplash

LIFE IN MONGOLIË
Mongoliërs hechten erg aan een veilige en gastvrije thuishaven. Door de zware weersomstandigheden en het onzekere nomadenbestaan maken ze het thuis extra gezellig. Je zult je ongetwijfeld welkom voelen bij je gastgezin, dat het misschien niet breed heeft maar wel alles zal delen. De meeste mensen wonen tegenwoordig in de hoofdstad Ulaanbataar, veelal in hoogbouwflats uit de Russische tijd. Het eten in Mongolië is heel anders dan je gewend bent. In Ulaanbaatar vind je veel westerse eettentjes, maar in de gezinnen wordt traditioneel gekookt.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar oud en maximaal 17 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Mongolië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE