High School in Nieuw Zeeland - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped paula may ajqeo  ifx0 unsplash

High School in Nieuw Zeeland

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

** LET OP! Het semester+ programma duurt 9 maanden van begin juli tot begin april

De eerste bewoners waren de Maori’s, die in de 8e eeuw vanuit Azië voet aan land zetten. Zij noemen hun land Aotearoa: land van de lange witte wolk. De eerste Europeaan die eeuwen later het land ontdekte was de Nederlander Abel Tasman. De huidige inwoners hebben voornamelijk Maorische of Britse maar ook wel Aziatische voorouders. Het karakter van het land wordt vooral gezien als ontspannen, vriendelijk en extravert. Men hecht veel belang aan de kiwi-slimheid: weten hoe je met eenvoudige middelen op praktische wijze problemen oplost.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA'S

--------------------------------------------------------------------

Cropped img 1114

HIGH SCHOOL IN NIEUW-ZEELAND

Veel scholen beginnen het jaar met een kamp en door het jaar heen organiseren ze veel buitenschoolse activiteiten. Het schoolsysteem is vrij conservatief: huiswerk maken is belangrijk en op de meeste scholen draag je een uniform. Ook hier loopt het schooljaar van eind januari tot begin december. Je kiest 5 of 6 vakken en volgt daarnaast cursussen (koken, fotografie, kleding maken, Japans of Maori). Ook het Engels in Nieuw-Zeeland kent accenten en andere woorden. Daarnaast hebben de Maori’s hun eigen taal. Zo betekent kia ora bijvoorbeeld ‘hallo’.

Cropped newz lotte6

LIFE IN NIEUW-ZEELAND

Het karakter van het land wordt vooral gezien als ontspannen, vriendelijk en extravert. Over het algemeen wonen Nieuw-Zeelanders ruim. De meeste families bezitten een eigen woning, waaraan ze bereid zijn veel tijd en geld te besteden. Ondanks dat zijn ze niet zo huiselijk. Vanwege het mooie weer speelt het leven zich voornamelijk buiten af. Nieuw-Zeelanders houden van actie en avontuur en door het zachte klimaat en indrukwekkende natuur is het er ideaal om te klimmen, abseilen, raften en duiken.

Optionele trips

--------------------------------------------------------------------

Met YFU Nieuw-Zeeland kan je gedurende je uitwisselingsjaar meerdere plekken bezoeken in zowel Nieuw-Zeeland als in Australië. YFU werkt samen met een reisbureau die deze trips samenstellen waardoor je met exchange studenten van over de hele wereld meer van deze landen kan ontdekken. Je kan onder andere naar Taupo, Greymouth en Milford Sounds! Na aankomst in Nieuw-Zeeland krijg je meer informatie over deze trips.

* Prijzen zijn niet inbegrepen in de programma prijs

Inbegrepen in de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

Toelatingscriteria en acceptatie

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 17 jaar en 6 maanden oud.

In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Australië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

We verwachten dat je minimaal beschikt over een basisvaardigheid Engels.

Voor meer informatie lees hier verder.

Zorg- en annuleringsverzekering

Financieel

Kinderbijslag

Vaccinatie