High School in Oostenrijk - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped paul gilmore hkopvtgqz4o unsplash

High School in Oostenrijk

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Cropped world map at

OOSTENRIJK

Hoofdstad Wenen
Taal
Duits
Oppervlakte 83.871 km²
Inwoners 8,7 miljoen
Munt Euro
Nationale feestdag 26 oktober

Hoe stereotype het ook klinkt, Oostenrijk is en blijft een land van bergen. De Republiek Oostenrijk, de officiële naam van het land, is opgedeeld in negen deelstaten die Bundesländer worden genoemd. Het land is ruim twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners. Ook als je niet van skiën houdt, is Oostenrijk een prachtig land. Oostenrijk heeft een rijke cultuur, en steden als Wenen en Salzburg zijn zeker de moeite waard om te verkennen.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped sorasak 9dgwo ihql0 unsplash

HIGH SCHOOL
Omdat de meeste YFU-gastgezinnen in kleine dorpen wonen, is er een grote kans dat je met de bus of de trein naar school gaat. Op een Oostenrijkse school zit je in één vaste klas. Het niveau ligt redelijk hoog en de scholen bieden veel vakken. De officiële taal van Oostenrijk is Duits. Het is wel een beetje anders dan het Duits uit Duitsland of Zwitserland. Vanwege het bergachtige landschap zijn er veel dialecten ontstaan die Mundart heten. Veel Oostenrijkers zijn trots op hun dialect.

Cropped 50231712 353383712161035 5810454214385438159 n

LIFE IN OOSTENRIJK
Alhoewel een kwart van de bevolking in Wenen woont, wonen de meeste YFU-gastgezinnen in kleinere gemeenschappen. Op uitwisseling gaan betekent integreren in het familieleven en met hun dagelijks leven meedraaien. Oostenrijkers zijn aardige en gastvrije mensen, dus vrienden maken is niet zo moeilijk. Er zijn genoeg sporten die je met je vrienden kan doen, zoals hiken en skiën. In de zomer zijn er in de weekenden veel festivals om met vrienden te bezoeken.

"Het Duits in Oostenrijk is anders dan in andere Duitstalige landen. Maar je went er snel aan als je het de hele tijd om je heen hoort."

- Marnix

inbegrepen in de programmaprijs

niet inbegrepen

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en twee maanden en maximaal 17 jaar en 5 maanden oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Oostenrijk. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. Verder heb je aantoonbaar minimaal een basisniveau Duits.

Voor meer informatie lees hier verder.

zorg- en annuleringsverzekering

financieel

kinderbijslag

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S