High School in Roemenië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped majkl velner nky59 d9fla unsplash

High School in Roemenië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Het toerisme van Roemenië groeit en dat is niet voor niets. Met het diverse landschap en prettige klimaat is het er heerlijk verblijven. Het weer in Roemenië is onvoorspelbaar. Gemiddeld is het er ongeveer -3 in de winter en 22 tot 24 graden in de zomer. Neem dus zomer- en winterkleding mee voor je tussenjaar.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

.................................................................

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 255 romania stud friendsfun  1

HIGH SCHOOL
Het schoolsysteem is ander dan in Nederland. Er zijn 12 leerjaren: de eerste 8 zijn het basisonderwijs en 9 tot en met 12 zijn de middelbare school. Roemeense jongeren kunnen na het 8e jaar een toelatingstest doen voor een Lyceum, of na het 12e jaar het Bacalaureat behalen. Dit diploma kun je vergelijken met het Nederlandse diploma na afronding van de middelbare school. Een High School jaar in Roemenië bestaat uit 2 semesters.

De officiële taal is Roemeens, wat overeenkomt met het Italiaans, Frans, Spaans en Portugees. De Roemeense schrijftaal is niet zo ingewikkeld als je een van deze talen spreekt of begrijpt. Verder spreken Roemenen prima Engels, Frans en Duits (de laatste afhankelijk van waar je woont). Leer voor vertrek alvast wat Roemeense woorden en zinnen. Zo maak je vanaf het begin makkelijker contact!

Cropped freestocks org  izzkkl0ubs unsplash

LIFE IN ROEMENIË
Het toerisme van Roemenië groeit en dat is niet voor niets. Met het diverse landschap en prettige klimaat is het er heerlijk verblijven. Gemiddeld is het er ongeveer -3 in de winter en 22 tot 24 graden in de zomer. Neem dus zomer- en winterkleding mee voor je tussenjaar.

De gezinnen daar zijn net zo divers als families in andere landen. Het grootste deel van de bevolking is Roemeens-Orthodox en de grondwet garandeert vrijheid van godsdienst. Het kan dus zijn dat jouw gastgezin orthodox is, maar andere geloven komen ook voor. Familie is belangrijk in het sociale leven van Roemenië. Er is veel onderling contact en feestdagen en weekenden brengen families veel met elkaar door.

"Ik ben gevallen voor de taal, nog voordat ik er iets van begreep. Roemenen zijn ontzettend trots op hun taal en dat begrijp ik wel!"

- Suzanne

inbegrepen in de programmaprijs

niet inbegrepen

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal tussen de 15 jaar en 6 maanden en maximaal tussen de 17 jaar en 10 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Roemenië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

Financieel

kinderbijslag

VACCINATIE