High school in Rusland - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped michael parulava l4jrg4c7928 unsplash

High School in Rusland

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Van orthodoxe kathedralen tot Fabergé-eieren, ontdek de geschiedenis van het grote Rusland! Tijdens je uitwisseling in dit land leer je alles over de mensen, de taal en de cultuur van dit historisch belangrijke land maar ook over het dagelijks leven en het onderwijssysteem.. Breng bijvoorbeeld je middagen door met speciale trips naar musea en ga in het weekend met je gastgezin naar historische en culturele bezienswaardigheden van het oude Rusland. De Russen houden van hun natuurlijke omgeving: een bezoek aan een meer om te gaan zwemmen of aan een bos om paddenstoelen te zoeken zijn favoriete zomeractiviteiten!

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Programma's in Rusland

Tot begin 2020 konden we alleen een trimester programma aanbieden in verband met visa's. Voor de echte Rusland enthousiasteling kunnen we met wat creativiteit nu ook een semester- (6 maanden) en jaarprogramma (9 maanden) aanbieden.

Bij het semesterprogramma (8.900 EUR) dien je na 3 maanden Rusland voor 1 week te verlaten waarbij je een nieuw visum aanvraagt. Bij het jaarprogramma (9.400 EUR) verlaat je Rusland 2 x 1 week. Reis- en verblijfkosten en visakosten zijn voor eigen rekening. Je verblijft bij het semester- en jaarprogramma bij hetzelfde gastgezin en gaat naar de zelfde school voor de hele periode.

Cropped ilia schelkanov ctn79wemai4 unsplash

HIGH SCHOOL
Rusland is een hoogopgeleid land met een alfabetiseringsgraad van 99,7% - een van de hoogste ter wereld! Rusland biedt gratis onderwijs (inclusief hoger onderwijs) aan al zijn burgers. Een meerderheid van de Russische onderwijsinstellingen is gericht op wetenschap en technologie, waardoor Ruslands wiskunde, ruimtevaart en medisch onderzoek tot de beste ter wereld behoren.

Cropped nikita tikhomirov h56byq5kobe unsplash

LIFE IN RUSLAND
De tijd die u doorbrengt met je Russische gastgezin zal een van de vele hoogtepunten van je uitwisseling in dit prachtige land zijn. Je leert niet alleen alles over hun leven en cultuur - je zal ook heel veel nieuwe gerechten proeven! Zoals pirozkhi (gevuld deeg), borsch (een speciale bietensoep) en blini (pannenkoeken met zwarte kaviaar), echt Russische specialiteiten. Bereid je voor op heerlijke zelfgemaakte maaltijden, want het is een traditie voor de Russen om thuis te eten in plaats van uit eten te gaan! Ook zal je veel leuke activiteiten kunnen ondernemen tijdens jouw trimester! Voetbal is een van de populairste sporten van het land. Andere spannende outdoor activiteiten zijn schaatsen, ijshockey en langlaufen (tijdens het winterseizoen). Meer low-key maar populaire activiteiten zijn onder andere schaken, televisie kijken en naar theaters gaan.

inbegrepen in de programma prijs

niet inbegrepen in de programma prijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Rusland. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. 

Voor meer informatie lees hier verder.

Zorg- en annuleringsverzekering

Financieel

kinderbijslag

vaccinatie