High School in Servië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped marijana petrovic pm1kjyqzudc unsplash

High School in Servië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Servië is een modern, democratisch land dat stappen zet om toe te kunnen treden tot de Europese Unie. Verschillende grote steden, waaronder de hoofdstad Belgrado, staan bekend om de vele culturele- en sportevenementen. Het platteland daarentegen om de prachtige natuur. In Servië vind je bovendien eeuwenoude forten. Je zult versteld staan van de variatie aan bouwstijlen; van Servisch, Hongaars en Oostenrijks tot Ottomaans. Het land heeft geen kustlijn en ligt ingeklemd tussen maar liefst acht andere landen. Servië kent een mild landklimaat: neem je dikke jas en wollen muts mee voor de winter maar reken ook op warme zomers.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken

Cropped 259 serbia stud wintersnowscenery

HIGH SCHOOL
De middelbare scholen in Servië zijn van een hoog niveau. De school kent 2 verschillende roosters. De ene week begint de school om 8 uur ’s ochtends en de volgende week om 2 uur ’ s middags. Naast de gewone lesroosters organiseert de school ook veel leuke, leerzame excursies. Op Servische scholen heeft iedereen veel respect voor de leraren. Jij zal zeker worden geholpen, door leraren én klasgenoten, en je zult al snel het gevoel hebben dat je erbij hoort.

De Servische taal maakt gebruik van zowel het cyrillische als het Latijnse alfabet waardoor het best lastig is. Om op school mee te kunnen komen, moet je je thuis al een aantal maanden in het Servisch verdiepen. Vlak na aankomst krijg je een intensieve vijfdaagse taalcursus om je verder op weg te helpen.

Cropped 260 serbia volunteer groupportraitfun

LIFE IN SERVIË
Servische families zijn ontzettend gastvrij en open. Vaak hebben ze een goede band met de rest van de familie, want Serviërs zijn echte familiemensen. Van jou, als extra lid van het gezin, zal verwacht worden dat je meehelpt. De tafel dekken, je kamer opruimen, het hoort er allemaal bij.

Naschoolse activiteiten worden voornamelijk door onafhankelijke clubs georganiseerd. (Team)sporten als voetbal, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal en tennis zijn erg populair. Op de (sport)clubs ontmoet je Servische jongeren en bouw je een sociaal netwerk op. Zo ontdek je de gastvrijheid, openheid en warmte van de Serviërs. Stap uit je comfort zone en onderneem die leuke activiteiten, op die manier maak je het snelst vrienden en ga je een onvergetelijke tijd tegemoet!

inbegrepen in de programmaprijs

Niet inbegrepen

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Servië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

financieel

kinderbijslag

VACCINATIE