High School in Spanje - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped willian justen de vasconcellos 7vkp5bam8wg unsplash

High School in Spanje

Prijzen zijn nog niet bekend. Neem contact op met YFU Nederland voor meer informatie.

Cropped world map sp

SPANJE

Hoofdstad Madrid
Inwoners 49 miljoen
Oppervlakte 505.992 km²
Taal Spaans
Munt Euro
Nationale feestdag 12 oktober

In heel Spanje vind je invloeden van de Arabische beschaving. Terwijl er binnen het land zelf grote regionale verschillen zijn in gewoontes, tradities en taal. Spanje heeft een super rijke cultuur en folklore. In noord Spanje kan het het hele jaar door wat regenen. Centraal Spanje (Madrid) heeft hete zomers en koude winters. En in het zuiden zijn de winters mild, maar de zomers heet en droog.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped sp marit

HIGH SCHOOL

Als uitwisselingsstudent ga je naar de tweede of derde klas van het B.U.P. (HAVO niveau) of het C.O.U. (VWO niveau). Je kiest een richting en daarbij hoort een vast vakkenpakket. Daarnaast zijn Spaans, Filosofie, een vreemde taal (meestal Engels) en Geschiedenis verplicht. Woon je in Catalonië, Valencia, Galicië of Baskenland, dan krijg je ook les in de lokale taal. Het ‘officiële’ Spaans is het Castiliaans. Over het algemeen is Spaans geen super moeilijke taal. Je hoort het genoeg op de radio en als je een beetje Frans kent, is Spaans niet te ingewikkeld om te leren!

Op Spaanse scholen heb je les van 9.00 tot 13.30 uur. Daarna ga je misschien wat drinken met vrienden en naar huis om te eten. En van 15.30 tot ong. 18.00 uur heb je weer school. Scholen organiseren niet veel extra’s als schoolreizen of sportwedstrijden, dus leerlingen organiseren dat meestal zelf. Ze verkopen bijvoorbeeld loten of stickers verkopen of organiseren een feest om geld bij elkaar te krijgen.

Cropped 1545 spaingermany 2016 hf stud familytalking

LIFE IN SPANJE
In Spanje is het gezinsleven vrij traditioneel. Kinderen worden vrij strikt opgevoed, je gastouders vinden het belangrijk dat hun kinderen op het rechte pad blijven en hun best doen op school. In het begin komt het misschien bemoeizuchtig op je over, maar Spaanse jongeren hebben geleerd ouderen te respecteren. Over het algemeen zijn Spaanse families hecht. Opa of oma woont soms in huis en met ooms en tantes heeft men nauwe relaties. Als je in Spanje in of vlakbij een stad woont, kan het zijn dat je een kamer deelt met een gastbroer of -zus. Misschien even wennen, maar het kan ook heel gezellig zijn!

"Elk jaar worden er alleen van de eindexamenklassen schoolfoto’s gemaakt. Iedereen droeg een witte blouse kreeg een soort blauwe band om, met de naam van de school. Het geld voor de foto gaf je direct aan de fotograaf zonder dat je eigenlijk wist of de foto goed gelukt was. Ik ben ook op de foto gegaan, omdat ik dan ook een klassenfoto krijg en dat is natuurlijk wel een leuke herinnering!"

- Jonna

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 17 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Spanje. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S