High School in Thailand - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped sumit chinchane jwkk 0zbuyg unsplash

High School in Thailand

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Thailand is een land van contrasten. Je vindt er dichte bossen, tropische regenwouden, savannes en veel rivieren. Verschillende landschappen zorgen voor andere levensstijlen. Thailand kent diepgewortelde tradities met eeuwenoude gebruiken. Veel tradities tonen een diep respect voor de voorvaderen. Neem deel aan deze culturele gebruiken van de samenleving en laat hetzelfde respect zien. Het leven in Thailand (voor in Bangkok) lijkt verwesterd, maar onthoud dat de eigen gebruiken heel belangrijk zijn.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 374 thailand 2014 studlisa schoolclassteachersportrait

HIGH SCHOOL
In Thailand hecht men veel waarde aan educatie. Studeren is belangrijk en leraren verdienen veel respect. Op de meeste scholen draag je verplicht een uniform. Naast de ‘normale’ vakken die je in Nederland gewend bent, kun je lessen kiezen als Thaiboksen, zwaardvechten en Thais koken. Zo doe je iets heel anders en leer je de cultuur en taal beter kennen`1

De officiële taal in Thailand is Thai. Alle woorden in het Thai bestaan uit één lettergreep. De betekenis van een woord is afhankelijk van de toon waarop je het uitspreekt. Een voorbeeld: sua (met een intonatie die omhoog gaat) betekent tijger. Sua (met een intonatie die omlaag gaat) betekent overhemd. En sua (op een lage toon) betekent mat. Thai leren betekent hard werken, maar maak je geen zorgen, YFU helpt je op de aankomst oriëntatie goed op weg!

Cropped 360 thailand 2014 stud bathingelephants

LIFE IN THAILAND
Thailand is een land van contrasten. Je vindt er dichte bossen, tropische regenwouden, savannes en veel rivieren. Thailand kent diepgewortelde tradities met eeuwenoude gebruiken. Veel tradities tonen een diep respect voor de voorvaderen. Neem deel aan deze culturele gebruiken van de samenleving en laat hetzelfde respect zien. Het leven in Thailand (voor in Bangkok) lijkt verwesterd, maar onthoud dat de eigen gebruiken heel belangrijk zijn.

Het Thaise sociale netwerk is hecht en privacy is een begrip waar mensen niet bekend mee zijn. Dat betekent dat je misschien een aantal vrijheden moet inleveren waar je aan gewend was. In Nederland ben je wellicht gewend zelf beslissingen te nemen. In Thailand worden kinderen beschermd opgevoed. Ze respecteren ouderen en tonen dat ook. Verder zijn alle gezinsleden verantwoordelijk voor het huishouden, jij hoort daar ook bij.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

Scholieren die bij YFU Thailand het high school programma doen hebben meestal de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal educatieve reizen en excursies tijdens hun verblijf, tegen extra kosten. Gedurende je uitwisseling krijg je hier meer informatie over.

Ook hebben YFU scholieren in voorgaande jaren de mogelijkheid gehad om een korte (extra) uitwisseling te doen tijdens hun deelname aan hun programma. Tijdens deze week kunnen de scholieren een nieuwe gemeenschap in Thailand ervaren en bij een ander gastgezin wonen. Deze spannende 'weekuitwisseling' stelt je in staat om de culturele verschillen tussen de families te ontdekken en meer van het mooie land te zien!

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Thailand. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE