High School in Turkije - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped anna 0n0ahb1fgtq unsplash

High School in Turkije

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

De Ottomanen waren de eersten die macht kregen over Turkije, onder leiding van Süleyman de Grote. De geschiedenis van het land is sterk vermengd met die van Griekenland. Waar de vroegere hoofdstad Istanbul (Constantinopel) Grieks was, is het tegenwoordig Turks grondgebied. Na de val van het Ottomaanse Rijk nam de Ottomaanse generaal Atatürk (vader der Turken) de taak op zich om de Turkse samenleving te hervormen. Al jaren probeert Turkije haar rol in Europa te vergroten. Het land wil graag toetreden tot de Europese Unie.

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 299 turkey stud ancientbuildings

HIGH SCHOOL
School is belangrijk in Turkije. Men verwacht dat je je best doet, huiswerk maakt en goede cijfers haalt. Turkse jongeren besteden dan ook veel tijd aan huiswerk maken en privéles volgen. Je gaat als uitwisselingsstudent naar een lokale Turkse High School. Dit kan een publieke of privé school zijn. Turkse jongeren zijn erg veel tijd kwijt aan school en na schooltijd met het maken van huiswerk of het volgen van privélessen.

Turks is de enige officiële taal van Turkije. Het duurt misschien even voordat je de taal onder de knie hebt, maar als je inzet toont, gaat er een wereld voor je open. Bovendien krijg je van YFU Turkije in het begin een taalcursus van 3 weken.

Cropped daniela cuevas t7yycgaovsw unsplash

LIFE IN TURKIJE
Over het algemeen zijn Turkse gezinnen klein en bestaan uit vader, moeder en twee of drie kinderen. Ze zijn erg hecht en brengen veel tijd met elkaar door. Kinderen blijven vaak thuis wonen totdat ze gaan trouwen of verhuizen om in een grote stad te studeren. Familie is belangrijk in Turkije. Opa’s, oma’s, ooms en tantes wonen dan ook vaak om de hoek. Picknicken is een favo bezigheid van Turkse gezinnen, wat je vast doet met je gastgezin in het weekend. Turkse ouders voeden hun kinderen meer beschermd op dan jij waarschijnlijk gewend bent in Nederland. Laat zien dat je niet in zeven sloten tegelijk loopt, dan krijg je vanzelf meer bewegingsvrijheid.

"In het begin vond ik het dragen van een schooluniform ongewoon en ook wel spannend. Maar na een tijdje werd het een gewoonte en dacht ik er helemaal niet meer over na."

- Sofie

inbegrepen in de programmaprijs

niet inbegrepen

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 14 jaar en maximaal 17 jaar en 5 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Turkije. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

financieel

kinderbijslag

VACCINATIE