High School in Uruguay - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped patricia cassol pereira axz1acjnswe unsplash

High School in Uruguay

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Uruguay heeft in de jaren dat ze ontdekt werd veel immigranten uit Zuid-Europa ontvangen. Het land heeft dus een Europees karakter. Officieel heet het La República Oriental del Uruguay, wat zoiets betekent als “de republiek van de oosterse oevers van de rivier Uruguay”. Het land heeft glooiende heuvels en aantrekkelijke kustplaatsen. Uruguayanen gruwelen van strak geplande afspraken; ze genieten liever van de dag!

VRAAG NU DE BROCHURE AAN!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 768 uruguay 2015 stud groupportraitmaketheworldyourhome

HIGH SCHOOL
Schooltijden in Uruguay zijn verschillend: van 8.00 tot 12.00, van 12.00 tot 16.00 of van 16.00 tot 20.00 uur. Als uitwisselingsstudent kom je meestal in de 5e klas terecht, welk niveau je met HAVO/VWO kan vergelijken. Afhankelijk van je gastgezin ga je naar een openbare- of privé school. Op vrijwel alle scholen ben je verplicht een uniform te dragen maar dan hoef je tenminste niet te bedenken wat je aan moet! En laat je agenda maar thuis: je huiswerk onthoud je wel en als je een Uruguayaan vraagt wat hij of zij overmorgen doet, heeft ie ongetwijfeld geen plannen!

Verder krijg via YFU Spaanse les om een goed begin te maken en met je gastgezin en vrienden te kunnen kletsen. Uruguayaanse jongeren doen overigens niet moeilijk. Als ze je aardig vinden word je snel overal mee naartoe genomen. Dan komt die taal vanzelf wel!

Cropped 1501 uruguaygermany 2016 studkim hf outdoorportrait

LIFE IN URUGUAY
Uruguay heeft in de jaren dat ze ontdekt werd veel immigranten uit Zuid-Europa ontvangen. Het land heeft dus een Europees karakter. Het land heeft glooiende heuvels en aantrekkelijke kustplaatsen. Uruguayanen gruwelen van strak geplande afspraken; ze genieten liever van de dag!

Een gemiddeld gezin in Uruguay is groot; misschien heb je twee of drie gastzussen of -broers en woont opa of oma in huis. Kinderen nemen namelijk hun ouders in huis om voor ze te zorgen. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Het kan bovendien dat je met een gastbroer of -zus een kamer deelt.

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

La Paloma Trip

Tijdens deze 6-daagse trip in december kan je genieten van de zuidoostelijke stranden van Uruguay en bezoek je de verschillende natuurlijke badplaatsen aan de kust. Je verblijft in de hostel en kookt samen met alle andere studenten die meegaan op deze trip.

Iguaçu watervallen

Met deze trip ga je in februari 6 dagen naar de Iguaçu watervallen, één van de wereldwonderen op de grens van Argentinië en Brazilië. Naast het genieten van de bezienswaardigheden en festivals, ga je ook kanoën, abseilen, wandelen en vogels kijken.

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingen

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 5 maanden oud en maximaal 18 jaar en 4 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Uruguay. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE