High School in de Verenigde Staten - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped 841 usagermany 2014 studjana portraitgoldengatebridge

High School in de Verenigde Staten

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

[ Nog enkele plekken beschikbaar voor de info avond ]

Wil je meer te weten komen over een uitwisseling met YFU en horen over de ervaringen van onze USA returnees? Schrijf je dan hier in voor de eerstvolgende info avond op 15 januari! 

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped insta sterre

HIGH SCHOOL JAAR
Je woont bij een gastgezin en gaat naar de plaatselijke middelbare school. Amerikaanse scholen zijn anders dan Nederlandse. Je rooster is bijvoorbeeld elke dag hetzelfde. Wel heb je keuze uit verschillende vakken. Denk aan autotechniek, kookles, zingen in het koor, fotografie of toneel. Het niveau waarop jij je vakken volgt, bepaal je in overleg met een decaan.

Ook al heb je in Nederland jaren Engels op school gehad en horen we het veel op TV, het Amerikaans Engels is in het begin toch even wennen. Mensen spreken snel, gebruiken slang of spreken met een accent dat je niet herkent. Wanneer je de hele dag de taal hoort, gaat het super snel. Binnen no time weet je niet beter en denk en droom je zelfs in het Engels! Houd er rekening mee dat een taaltest verplicht is.

Cropped usa cactus

LIFE IN DE USA
In de VS kun je verwachten dat je overal op straat wordt aangesproken met 'how are you doing today?', het is de normaalste zaak van de wereld om small talk te hebben waar je ook bent. De VS zoals we haar nu kennen (met name van tv), is vaak gebaseerd op stereotypen. Het land is zo uitgestrekt dat het leven in het noorden anders is dan in het zuiden. Jouw uitwisselingservaring is dus sterk afhankelijk van waar je woont.

De kans is klein dat jouw gastgezin in een rijtjeshuis woont. De meeste huizen zijn vrijstaand en tussen de huizen in vind je, afhankelijk van de wijk, lappen gras. Wat je misschien niet weet is dat niet alle Amerikaanse gezinnen altijd samen eten. Met elkaar op de bank zitten en wat eten, is heel gebruikelijk. Toch hebben de gezinsleden onderling een hechte band en ondernemen ze vaak dingen. Samen naar een sports game van de lokale football club of naar de mall. Of een potluck organiseren; een barbecue voor familie en vrienden waarbij iedereen wat meeneemt. Wacht bovendien niet totdat iemand je iets te eten aanbiedt, maar trek gerust zelf de koelkast open.

EXTRA INFO

--------------------------------------------------------------------

FLAG

Door het grote animo voor de Verenigde Staten werken wij, naast YFU USA, ook samen met onze partnerorganisatie FLAG.

Het is jouw keuze! Kies uit YFU of Flag.

Via YFU
YFU biedt sessies aan rond aankomst, halverwege het jaar en vertrek. Het ligt aan de woonplaats of dit lokale kampen zijn of individuele sessies.

Via Flag

Het Flag programma is €500,- duurder dan YFU maar daar staat tegenover dat je gegarandeerd een oriëntatie kamp aan het begin van je uitwisselingsjaar krijgt in Washington DC, inclusief binnenlandse vlucht.

Thema programma

Op zoek naar iets unieks? Wil je bij een gastgezin wonen terwijl je techniek studeert of een echte Amerikaanse sport doet? YFU's Education Select F-1 High School Program kan een persoonlijke ervaring voor je ontwerpen! We werken met meer dan 100 scholen in steden en dorpen in de VS, en de lijst groeit elke dag.  Onze partnerscholen in de Verenigde Staten bieden een scala aan programma's en activiteiten, waaronder bèta/techniek, internationaal baccalaureaat en gespecialiseerde programma's in sport en kunst.  

Wil je meer weten over de verschillende locaties waar Education Select studenten uit kunnen kiezen? Neem contact met ons op om het gebied en de school te vinden die geschikt is voor jou!
*prijs op aanvraag

OPTIONELE TRIPS

--------------------------------------------------------------------

Hawaii

Samen met YFU ga je naar Hawaï's populairste eiland, Oahu, het op twee na grootste eiland.
Maak je klaar om Hawaï te verkennen, inclusief de rijke Polynesische invloed en de grootste aanval op de Amerikaanse marine bij Pearl Harbor en de North Shore, nu legendarisch voor zijn surfwedstrijden. Ook heb je de unieke kans om de beroemde vulkanische berg, Diamond Head, te bewandelen en te snorkelen tussen de kleurrijke vissen in het prachtige heldere water van Hawaï.

San Fransisco en Los Angeles

Wat komt er bij je op als je aan California denkt? Misschien is het de glamour van Hollywood Boulevard. De ruige kust van de Stille Oceaan als surfparadijs. Of de adembenemend mooie Golden Gate Bridge die zich uitstrekt over de San Francisco Bay. Wat de Californische droom ook is, het is onderdeel van de YFU trip naar Los Angeles en San Francisco!

New York

Ervaar New York op Wall Street en in het Metropolitan Museum. Ontdek de Amerikaanse geschiedenis bij het Vrijheidsbeeld. Geniet van de moderne NYC cultuur en ga met YFU naar Broadway shows, fascinerende musea, de verlichting van Times Square en een uitzicht op de stad vanaf de top van het Empire State Building... maak je klaar om deze stad te verkennen die echt "nooit slaapt"!


New York, Philadelphia en Washington DC

Ga een week met YFU op avontuur aan de oostkust van de USA en ontdek 3 verschillende steden. Ervaar de moderne NYC cultuur, ga naar Philadelphia voor de Amerikaanse geschiedenis en verken in Washington DC de vele monumenten en gedenktekens in deze belangrijke stad.
Bereid je voor op een fantastische trip samen met andere YFU studenten van over de hele wereld!

*Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs

**Onder voorbehoud van wijzigingenInbegrepen in de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 8 maanden en maximaal 18 jaar en 5 maanden oud. Voor College ben je op de dag van vertrek minimaal 17 jaar en maximaal 25 jaar oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU USA. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Voor meer informatie lees hier verder.

Verzekering

Financieel

Kinderbijslag

Vaccinatie