Studeren in Verenigd Koninkrijk

Studeren in Verenigd Koninkrijk

Cultuur

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn samen het Verenigd Koninkrijk. Naast de Engelsen wonen in Engeland ook veel mensen uit andere landen en voormalige koloniën. Engelsen staan bekend om hun beleefdheid en typische, droge humor. 


Schotland is minder dicht bevolkt dan Engeland en heeft een ruigere natuur. Het is bekend van kilts (schotse rokken), doedelzakken, prachtige landschappen, ruige kusten en moderne steden. Britten en Schotten zijn gek op sport, met name voetbal, rugby, golf en cricket.

Eten

Een typisch Engels ontbijt bestaat uit gebakken eieren, spek, worstjes, witte bonen in tomatensaus en toast. Fish and chips en erwten met worstjes en puree zijn dagelijkse avondkost in Britse gezinnen. Ook eet men gerechten uit andere culturen, zoals rijst met kerrie, chicken tandoori en chicken masala. In de middag drinken Engelsen graag hun afternoon tea, soms met verschillende soorten koekjes, scones (cakejes), clotted cream (geklopte room) en jam.

Bekende Schotse gerechten zijn haggis (een vleesgerecht gemaakt van ingewanden - waar veel niet-Schotten van gruwelen) en black pudding (bloedworst). Schotland is ook bekend om zijn goede rund- en schapenvlees, wilde zalm, schaal- en schelpdieren.

School

Dit is je kans om (naast reguliere vakken) lessen te kiezen die Nederlandse scholen niet aanbieden! Zoals Astronomie, Keramiek, Textiel design of Muziek- en filmproductie. Engelse schooldagen beginnen om 9.00 uur, tot ongeveer 16.00 uur. Tussen de middag lunch je in de schoolkantine. De meeste uitwisselingsstudenten worden geplaatst in de Sixth Form (Engeland) of Scottish Highers (Schotland). Dit zijn de 2 laatste High School jaren waar je 4 of 5 vakken volgt. Op sommige scholen draag je verplicht een schooluniform, alhoewel dat niet overal meer verplicht is. Scholen organiseren bovendien veel sporten.

Vrienden

Engelse High Schools delen je in in een house (denk aan Gryffindor van Harry Potter). Dit is jouw eigen groep waar je een super tijd mee beleeft en waarmee je de strijd aangaat tegen de andere houses in bijvoorbeeld een sportwedstrijd. Veel Engelse scholieren zitten naast school nog op voetbal, hockey of muziekles. Wil je na school mensen leren kennen en leuke dingen doen met je vrienden, dan zijn er veel verschillende hobby's en activiteiten om uit te kiezen.

Gezin

De makkelijkste manier om de typisch Engelse of Schotse gebruiken te leren kennen is in een gastgezin. Engelsen zeggen wel ‘My home is my castle’. Hun huis is hun domein en naar binnen kijken is niet zo makkelijk. De gordijnen zijn gesloten of er staat een kast voor het raam. In tegenstelling tot Nederlanders waar je zonder probleem naar binnen mag kijken. Voor de meeste Engelsen zijn bovendien tuinieren en klusjes binnenshuis opknappen favoriete bezigheden.


Let op dat het Verenigd Koninkrijk en Ierland de enige landen zijn die gastgezinnen betalen voor het in huis nemen van een uitwisselingsstudent. Alle andere YFU-landen geven gastgezinnen geen vergoeding.

Taal

In Engeland spreekt men Engels dat je kent van school en TV. In het begin is het toch wennen, omdat mensen snel praten of misschien een accent hebben dat je niet herkent. Na een tijdje weet je niet beter en denk en droom je zelfs in het Engels! Ook in Schotland is de voertaal Engels, met een typisch Schotse tongval. Veel Schotten spreken daarnaast Laagland-Schots, een Germaanse taal verwant aan het Engels. En ongeveer 70.000 mensen spreken nog de oorspronkelijke Schotse taal: het Gaelic.

“Zo dicht bij Nederland en toch zo'n andere cultuur! Ik neem een beetje van Schotland in mijzelf mee naar huis.“

- Frank

Programma

1. Een semester High School

2. Een trimester High School met vertrek in Q3

3. Een jaar High School met vertrek in Q3

4. Een jaar High School met eigen keuze plaatsing

5. Een jaar High School voor jongeren onder de 16
Leeftijdscriteria

02-09-1999 / 31-08-2004

Programmaprijs

1. € 10.300,-

2. € 10.300,-

3. € 10.800,-

4. € 11.955,-


EARLY REGISTRATION
Voor dit land bieden wij EUR 500,- korting bij inschrijving vóór 31 december, 12.00. Voor semesterstudenten die in januari vertrekken is de deadline voor de korting op 30 september, 16.00. 


HOST FAMILY DISCOUNT
Indien je ouders zelf ook gastgezin worden voor onze studenten die in Nederland komen studeren ontvang je extra EUR 1000,- korting op de programmaprijs.


Naam

Adres

Contact

Persoonlijke informatie

Huidige opleiding

Klas

Waar wil je naar toe? *

Tweede keus bestemming*

Hoe lang wil je weg?*

Medische bijzonderheden*

Volg je een speciaal dieet?*

Ouder(s) of verzorger(s)

Let op: de verzender verklaart hierbij dat hij of zij 18 jaar of ouder is. Zo niet, dient dit formulier te worden verzonden door de ouder of verzorger van de (uitwisselings)student.

Loading
You have errors. Please check your entries above!