Verenigd Koninkrijk - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped anthony rosset ylaly6wldiy unsplash

High School in het Verenigd Koninkrijk

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

LET OP! Het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn de enige landen die gastgezinnen betalen voor het in huis nemen van een uitwisselingsstudent. Alle andere YFU-landen geven gastgezinnen geen vergoeding.

Cropped world map uk

VERENIGD KONINKRIJK

Hoofdstad Londen
Taal Engels
Oppervlakte 242.495 km²
Inwoners 64,7 miljoen
Munt Pond
volkslied God Save the Queen

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn samen het Verenigd Koninkrijk. Naast de Engelsen wonen in Engeland ook veel mensen uit andere landen en voormalige koloniën. Engelsen staan bekend om hun beleefdheid en typische, droge humor.

Schotland is minder dicht bevolkt dan Engeland en heeft een ruigere natuur. Het is bekend van kilts (schotse rokken), doedelzakken, prachtige landschappen, ruige kusten en moderne steden. Britten en Schotten zijn gek op sport, met name voetbal, rugby, golf en cricket.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped victoria heath b7crdcwfnfu unsplash

HIGH SCHOOL
Dit is je kans om (naast reguliere vakken) lessen te kiezen die Nederlandse scholen niet aanbieden! Zoals Astronomie, Keramiek, Textiel design of Muziek- en filmproductie. Engelse schooldagen beginnen om 9.00 uur, tot ongeveer 16.00 uur. Tussen de middag lunch je in de schoolkantine. De meeste uitwisselingsstudenten worden geplaatst in de Sixth Form (Engeland) of Scottish Highers (Schotland). Dit zijn de 2 laatste High School jaren waar je 4 of 5 vakken volgt. Op sommige scholen draag je verplicht een schooluniform, alhoewel dat niet overal meer verplicht is. Scholen organiseren bovendien veel sporten.

Cropped 2020 ukirelandspain 2016 stud interstudiesgroupportrait

LIFE IN HET VERENIGD KONINKRIJK
Schotland is minder dicht bevolkt dan Engeland en heeft een ruigere natuur. Het is bekend van kilts (schotse rokken), doedelzakken, prachtige landschappen, ruige kusten en moderne steden. Britten en Schotten zijn gek op sport, met name voetbal, rugby, golf en cricket. Engelsen staan ook bekend om hun beleefdheid en typische, droge humor.

De makkelijkste manier om de typisch Engelse of Schotse gebruiken te leren kennen is in een gastgezin. Engelsen zeggen wel ‘My home is my castle’. Hun huis is hun domein en naar binnen kijken is niet zo makkelijk. De gordijnen zijn gesloten of er staat een kast voor het raam. In tegenstelling tot Nederlanders waar je zonder probleem naar binnen mag kijken. Voor de meeste Engelsen zijn bovendien tuinieren en klusjes binnenshuis opknappen favoriete bezigheden.

Cropped uk franka

ERVARINGEN

Je denkt misschien: Engeland, is dat niet een beetje dichtbij voor een uitwisselingsjaar? Maar er zijn nog geen 3 maanden voorbij en ik heb nu al het gevoel dat ik te weinig tijd ga hebben!

Benieuwd hoe Franka het heeft gehad in Engeland? Lees hier verder over haar ervaring!

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 14 jaar en maximaal 18 jaar en 11 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Verenigd Koninkrijk. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

zorg- en annuleringsverzekering

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S