High School in Vietnam - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped vietnam

High School in Vietnam

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped vietnam insta

HIGH SCHOOL
Het onderwijs in Vietnam staat onder toezicht van het Ministerie van Onderwijs en Opleiding (MOET), en het is een uitgebreid netwerk van openbare scholen voor studenten van 3 jaar tot ongeveer 25 jaar oud. Er zijn vijf niveaus van kleuterschool tot aan universiteit en als YFU student zal je instromen in het 'upper secondary' niveau.
Vietnamese scholieren worden alleen toegelaten tot dit hogere middelbare scholen als ze slagen voor een toelatingsexamen. Studenten volgen een verplicht schoolcurriculum waarin ze een breed scala aan programma's moeten voltooien om af te studeren zoals wiskunde, literatuur maar ook bijvoorbeeld nationale defensie en veiligheid.


Cropped vnm insta

LIFE IN VIETNAM
De relaties in een Vietnamese familie zijn ingewikkelder dan die van de westerse landen. Ongeveer 80% van de gezinnen in Vietnam bestaan uit meerdere familie leden, omdat vele generaties samenwonen om voor elkaar te zorgen. Elke familie heeft zijn eigen regels, normen en waarden waaraan alle familieleden zich houden. Vietnamese gezinnen zijn zeer gastvrij en verwelkomen je dan ook hartelijk in hun familie. Ook zullen de meeste Vietnamezen graag hun cultuur met je willen delen en willen veel weten over de cultuur van jouw eigen land!

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 7 maanden oud en maximaal 17 jaar en 10 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Vietnam. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Lees hier voor meer informatie.

VERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE