Volunteer Programma in Zuid-Afrika - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped 3028 southafrica jeepsafari

Volunteer Programma in Zuid-Afrika

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

ZUID-AFRIKA

--------------------------------------------------------------------

Een uitwisseling in Zuid-Afrika is een uitdaging: actieve, avontuurlijke, ruimdenkende, moedige en doortastende studenten kunnen hier een fantastisch jaar hebben! Zuid-Afrika is een land van grote verschillen. Zo zijn er 11 officiële talen, waaronder het Afrikaans, dat lijkt op het Nederlands. De mensen hebben allerlei culturele achtergronden zoals Europees, Indiaas en inheems. Het landschap bestaat uit prachtige natuur die varieert per regio en je vindt er vele nationale parken.

VOLUNTEER PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

Ontdek een nieuwe cultuur, leer veel mensen kennen en ontwikkel je taalvaardigheden terwijl je wat teruggeeft aan de gemeenschap door een van de vrijwilligersprogramma's van YFU. Deze programma's bieden het perfecte avontuur voor jongeren die ervaring op willen doen in het buitenland en klaar zijn om het verschil te maken in de wereld van nu. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden en wordt begeleid en gesteund door het lokale YFU kantoor.

Cropped 270 southafricabelgiumflanders stud volunteerprogram 2

YFU Zuid-Afrika biedt jongeren tussen de 18 en 25 de kans om voor 3 of 6 maanden vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika te doen. Gedurende deze maanden woon en werk je bij een kindertehuis vlakbij Kaapstad. Je werkt hier met kinderen die wees zijn of door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Je helpt de kinderen hier met hun huiswerk, speelt mee met sporten, organiseert leuke activiteiten en je helpt mee met de verzorging van de kinderen.
Tijdens de eerste week krijg je een training van 2 tot 3 dagen, gegeven door lokale counselors.

ACCOMMODATIE 

Je woont in een aparte accomodatie voor de vrijwilligers die op het afgesloten terrein ligt van het kindertehuis. Je deelt hier een woning met 2 of 3 andere vrijwilligers en eten is inbegrepen bij de prijs.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 18 jaar en 6 maanden en maximaal 25 en 6 maanden jaar oud.

VERZEKERING

FINANCIEEL

VACCINATIE