Waarom een jaar naar school in het Verenigd Koninkrijk? - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Wide 3465

Waarom een jaar naar school in het Verenigd Koninkrijk?

Een uitwisseling in het Verenigd Koninkrijk: naar school in Engeland, Noord Ierland, Schotland of Wales.


Deze Engels sprekende landen hebben veel meer te bieden dan alleen een wereldtaal. De landen hebben een rijke geschiedenis, een veelzijdige cultuur, tradities en uitstekende scholen.


Brexit
Nu is het moment om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan want de Brexit heeft nog geen vorm gekregen. Hoe het er uit gaat zien is nog onduidelijk maar aankomend jaar (of jaren) zullen veranderingen nog niet zijn doorgevoerd. 

De grootste mogelijke verandering lijkt het schoolgeld te zijn. Nu hoeven EU studenten dat niet te betalen en dat kan veranderen.


Je kunt kiezen voor het Verenigd Koninkrijk of Ierland, maar daarbinnen heb je tegen een meerprijs nog een aantal keuzes.


Engeland of Schotland

Van de krijtrotsen van Dover tot de bergen van het Lake District, de stad Londen tot schilderachtige steden en dorpen, Engeland heeft iedereen iets te bieden. Studenten zullen de culturele diversiteit van moderne Britse steden ervaren, naast de tradities waar de Britten zo bekend om zijn. Studenten worden overal in Engeland geplaatst, van de zuidkust tot de Midlands en het noorden van het land. Plaatsingen zijn vaak in marktsteden of in de buitenwijken van grotere steden, maar kunnen ook op het platteland zijn.  

Schotland

De meeste studenten worden geplaatst ten zuiden of ten noorden van Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Plaatsingsgebieden zijn onder andere Fife, Perth en de Scottish Borders, evenals de stad Edinburgh zelf. Plaatsingen zijn vaak in steden, maar sommige kunnen semi-landelijk zijn.


Ierland: school of regio

Schoolkeuzeprogramma is een geweldige optie voor studenten die graag in een bepaald gebied willen worden geplaatst of die een school willen die een bepaald onderwerp of sport aanbiedt. 


De regionale keuzeprogramma van YFU Nederland geeft de mogelijkheid om te beslissen welk deel van Ierland je graag wilt ervaren.


Let op: Schrijf je je vóór 31 december 2018 in voor een studiejaar in het Verenigd Koninkrijk? 

Dan ontvang je van ons € 500,- ‘early bird’ korting. Worden je ouders daarnaast ook zelf gastgezin? Dan geven je daar bovenop nog eens 

€ 1000,- ‘host family discount’. 

Meer informatie