Kort Programma in Argentinië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped 1765 argentina patagoniamosaic

Kort Programma in Argentinië

Argentinië is een land dat groot genoeg is om elke toerist eindeloos te fascineren, maar waar je je toch gelijk thuis voelt. Studenten op het korte programma worden gelijk ondergedompeld in de taal en de mooie cultuur van Argentinië. Het moderne Argentinië (vooral in de hoofdstad Buenos Aires) is beïnvloed door Europa. Met een perfecte combi van Europese energie en Zuid-Amerikaanse warmte. De Argentijnse bevolking bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen, doordat er in de loop der tijd diverse groepen immigranten naar het land zijn gekomen. Denk aan afstammelingen van Britten, Ieren, Duitsers, Fransen, Arabieren en Polen. Elke nieuwe groep immigranten heeft destijds zijn eigen cultuur en traditie geïntroduceerd.

KORT PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

De korte programma's van YFU bieden je de mogelijkheid om de cultuur te leren zoals geen enkele toerist dat kan. De meeste korte programma's zijn traditionele homestay programma's, waar je bij een gastgezin woont en deelneemt aan familieactiviteiten gedurende een aantal weken. Stel je voor dat je de zomer doorbrengt met een lokale familie om de wonderen van China te verkennen, te winkelen op een markt in Thailand, of je weg te vinden naar het strand in Argentinië. Je leert hoe een andere cultuur woont en werkt van binnenuit! Korte programma's variëren van drie tot acht weken; de meeste vertrekken half juni.

Cropped arg mats

Dit korte programma in Argentinië duurt van 18 juni tot 20 augustus. In dit 9 weken durende programma, neem je deel aan Spaanse taallessen op een professionele school. Voorafgaand aan het programma, leg je een Spaans plaatsingsexamen af om het juiste niveau te bepalen. Je krijgt 20 uur per week taalles en 10 uur taaloefeningen waardoor je genoeg tijd hebt om Spaans te leren en je tijdelijke thuis te verkennen. Als YFU zomer student ga je naar een lokale Argentijnse middelbare school om jouw nieuwe verbeterde Spaanse vaardigheden op de proef te stellen! je gaat naar een particuliere of openbare school, afhankelijk van de locatie van je gastgezin. Buiten de lessen om word je aangemoedigd om betrokken te raken bij lokale clubs, sportclubs en andere lokale organisaties.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 19 jaar oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Argentinië.

Hoewel er geen kennis van Spaans nodig is voor aankomst, moet je wel een taaltoets doen zodat kan worden besloten op welk niveau je les krijgt.

VERZEKERING

FINANCIEEL

VACCINATIE