Kort Programma in Zuid-Korea - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped shawn ang nq4tcjz77r0 unsplash

Kort Programma in Zuid-Korea

ZUID KOREA

--------------------------------------------------------------------

Zuid-Koreanen zijn erg trots op hun taal, eten en schrift. Ze bekijken invloeden van buitenaf een beetje wantrouwend, alhoewel niet zo erg als hun noorderburen natuurlijk. De rest van de wereld is juist heel geïnteresseerd in de Koreaanse cultuur. Koreaanse films, muziek (K-pop) en televisieseries worden warm onthaald in de omringende en westerse landen. Dit fenomeen wordt hanllyu (Korean wave) genoemd. Zuid-Korea veranderde in de afgelopen veertig jaar van een agrarische in een industriële samenleving. Ze produceren vooral veel auto’s en elektronische en hightech-goederen voor de internationale markt. Veel mensen wonen in steden.

KORT PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

De korte programma's van YFU bieden je de mogelijkheid om de cultuur te leren zoals geen enkele toerist dat kan. De meeste korte programma's zijn traditionele homestay programma's, waar je bij een gastgezin woont en deelneemt aan familieactiviteiten gedurende een aantal weken. Stel je voor dat je de zomer doorbrengt met een lokale familie om de wonderen van China te verkennen, te winkelen op een markt in Thailand, of je weg te vinden naar het strand in Argentinië. Je leert hoe een andere cultuur woont en werkt van binnenuit! Korte programma's variëren van drie tot acht weken; de meeste vertrekken half juni.

Cropped korea

Tijdens dit programma word je ondergedompeld in het dagelijks leven van Zuid-Korea. Bij aankomst in Seoul neemt YFU jou en alle andere uitwisselingsstudenten mee op een 2-daagse culturele verkenningstocht door de hoofdstad, een reis die is inbegrepen in je programma. Deze oriëntatie omvat ook een Koreaanse taaltraining. Gedurende deze tijd werkt YFU Korea met studenten om een "to-do" lijst te maken voor hun zomer, zodat studenten veel input hebben in het soort activiteiten waar ze aan willen deelnemen.

Je zomer in Zuid-Korea omvat een verblijf bij een gastgezin en vele korte uitstapje, zoals een bezoek aan de Seoelse Toren, het Namsan Hanok Dorp, de oude keizerlijke paleizen en de beroemde marktplaatsen. Tijdens deze culturele excursies word je omringd door de Koreaanse cultuur en het prachtige landschap en kun je het oude Koreaanse leven vergelijken met de futuristische aspecten van het moderne Seoel. Op zomerprogramma ga je ook een aantal weken naar een lokale Koreaanse middelbare school zodat je het echte leven van een Koreaanse scholier van dichtbij mee kan maken. Waarschijnlijk zullen ze wel een eindexamenperiode hebben in de zomer, waarin uitwisselingsstudenten niet toegestaan zijn om lessen bij te wonen. In afwachting van de toestemming van je gastschool kun je misschien een paar dagen per week naar school gaan. Zo kun je je taalvaardigheid op de proef stellen en nieuwe vrienden maken!

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 4 maanden en maximaal 17 jaar en 4 maanden oud.

VERZEKERING

FINANCIEEL

VACCINATIE