Kort Programma in Roemenië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped paul mocan vyi0kzbk4su unsplash

Kort Programma in Roemenië

Prijzen zijn helaas nog niet bekend. Neem contact op met YFU Nederland voor meer informatie.

Met zijn historische dorpen en kastelen, vruchtbare vlaktes, majestueuze bergen en de Zwarte Zee wordt je Roemeense ervaring ongetwijfeld een avontuur van je leven! Het toerisme in Roemenië groeit en dat is dus niet voor niks. Door dit diverse landschap en het fijne klimaart is het er heerlijk om te verblijven. Tijdens het korte programma in Roemenië zal je gastgezin je vast kennis willen laten maken met de Roemeense keuken, die bestaat uit vele verschillende gerechten zoals bijvoorbeeld de specialiteit Mititei (gegrilde gehaktballen), of Patricieni (gegrilde worst), en Sarmale cu Mamaliga (vlees gerold in koolbladeren en geserveerd met gepureerde maïs). Je zal snel nieuwe vrienden maken met alle amdere studenten en jullie zullen vast genoeg tijd hebben om te voetballen of om oina te spelen - een typisch Roemeens spel dat vergelijkbaar is met honkbal.

KORT PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

De korte programma's van YFU bieden je de mogelijkheid om de cultuur te leren zoals geen enkele toerist dat kan. De meeste korte programma's zijn traditionele homestay programma's, waar je bij een gastgezin woont en deelneemt aan familieactiviteiten gedurende een aantal weken. Stel je voor dat je de zomer doorbrengt met een lokale familie om de wonderen van China te verkennen, te winkelen op een markt in Thailand, of je weg te vinden naar het strand in Argentinië. Je leert hoe een andere cultuur woont en werkt van binnenuit! Korte programma's variëren van drie tot acht weken; de meeste vertrekken half juni.

Cropped 254 romania stud friendscamerafun

Het korte programma in Roemenië duurt van 19 juni tot 24 juli. Aangezien alle scholieren zomervakantie hebben terwijl je daar bent, heb je een hoge mate van flexibiliteit in de manier waarop je je tijd wilt besteden. YFU Roemenië zal activiteiten organiseren voor alle YFU uitwisselingsstudenten uit de hele wereld die ervoor gekozen hebben om Roemenië hun thuis te maken voor de zomer. Je kan ook tijd doorbrengen met het lidmaatschap van buitenschoolse clubs, het spelen van lokale sporten, het bijwonen van lokale beurzen en evenementen, en zelfs vrijwilligerswerk in de gemeenschap waarin je woont! Je begint je programma met een aankomst oriëntatie kamp om je voor te bereiden op je ervaringen in het buitenland, en aan het einde van de 5 weken sluit je het programma af met alle andere studenten tijdens een re-entry oriëntatie kamp aan de Zwarte Zee.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud.

VERZEKERING

FINANCIEEL

VACCINATIE