Kort Programma in Servië - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped dimitar kazakov e1upg2icaue unsplash

Kort Programma in Servië

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Servië is een modern, democratisch land dat stappen zet om toe te kunnen treden tot de Europese Unie. Verschillende grote steden, waaronder de hoofdstad Belgrado, staan bekend om de vele culturele- en sportevenementen. Het platteland daarentegen om de prachtige natuur. In Servië vind je bovendien eeuwenoude forten. Je zult versteld staan van de variatie aan bouwstijlen; van Servisch, Hongaars en Oostenrijks tot Ottomaans. Het land heeft geen kustlijn en ligt ingeklemd tussen maar liefst 8 andere landen! Verder staan de Serviërs bekend om hun gastvrijheid, openheid, vriendelijkheid en warmte, die je zeker allemaal zal ervaren tijdens een YFU programma in Servië!

KORT PROGRAMMA

--------------------------------------------------------------------

De korte programma's van YFU bieden je de mogelijkheid om de cultuur te leren zoals geen enkele toerist dat kan. De meeste korte programma's zijn traditionele homestay programma's, waar je bij een gastgezin woont en deelneemt aan familieactiviteiten gedurende een aantal weken. Stel je voor dat je de zomer doorbrengt met een lokale familie om de wonderen van China te verkennen, te winkelen op een markt in Thailand, of je weg te vinden naar het strand in Argentinië. Je leert hoe een andere cultuur woont en werkt van binnenuit! Korte programma's variëren van drie tot acht weken; de meeste vertrekken half juni.

Cropped 260 serbia volunteer groupportraitfun

ZOMER PROGRAMMA - 3 LANDEN
Dit programma wordt twee keer in het jaar aangeboden, tijdens de zomer van 12 juli tot 23 augustus. In de winter kun je dit programma volgen van 29 november tot 10 januari.
Tijdens de zomervakantie kan je culturen vergelijken in Servië, Roemenië en Bulgarije. Ondanks dat deze 3 landen buurlanden zijn, zijn ze nog steeds zeer verschillend! Je woont bij drie verschillende lokale gastgezinnen in elk van de landen, waardoor je jezelf kunt onderdompelen in de talen en kleurrijke culturen en nieuwe vrienden kunt maken in de lokale gemeenschappen.

Aangezien alle scholieren zomervakantie hebben terwijl je daar bent, heb je een hoge mate van flexibiliteit in de manier waarop je je tijd wilt besteden. Je kan ook tijd doorbrengen met het lidmaatschap van buitenschoolse clubs, het spelen van lokale sporten, het bijwonen van lokale beurzen en evenementen, en zelfs vrijwilligerswerk in de gemeenschap waarin je woont! Je begint je programma met een aankomst oriëntatie kamp om je voor te bereiden op je ervaringen in het buitenland, en aan het einde van de 5 weken sluit je het programma af met alle andere studenten tijdens een re-entry oriëntatie kamp aan de Zwarte Zee.

INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

NIET INBEGREPEN IN DE PROGRAMMA PRIJS

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 14 jaar en maximaal 19 jaar oud.

VERZEKERING

FINANCIEEL

VACCINATIE