High School in Zuid-Afrika - Ik wil een tussenjaar in het buitenland
Cropped hu chen 60xloogwkfa unsplash

High School in Zuid-Afrika

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief €1000,- korting indien je ouders ook gastgezin worden voor onze studenten die een jaar naar Nederland komen.

Cropped world map sa

ZUID-AFRIKA

Hoofstad Pretoria/Kaapstad/Bloemfontein
Inwoners 55 miljoen
Oppervlakte 1.221.037 km²
Taal o.a. Afrikaans en Engels
Munt Rand
Nationale feestdag 27 april

Een uitwisseling in Zuid-Afrika is een uitdaging: actieve, avontuurlijke, ruimdenkende, moedige en doortastende studenten kunnen hier een fantastisch jaar hebben! Zuid-Afrika is een land van grote verschillen. Zo zijn er 11 officiële talen, waaronder het Afrikaans, dat lijkt op het Nederlands. De mensen hebben allerlei culturele achtergronden zoals Europees, Indiaas en inheems. Het landschap bestaat uit prachtige natuur die varieert per regio en je vindt er vele nationale parken.

HIGH SCHOOL PROGRAMMA

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je als extra gezinslid in een gastgezin, waarvan je alle lokale tradities leert, waardoor je echt onderdeel wordt van een nieuwe familie. Je gaat naar een lokale middelbare school en volgt dezelfde vakken in dezelfde taal als je klasgenoten en doet overal aan mee. Hierdoor leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties! Het YFU high school exchange programma is wat voor jou als je op de middelbare school zit of net je diploma hebt (mits je voldoet aan leeftijdscriteria) en een nieuw deel van de wereld wilt ontdekken.

Cropped 269 southafricabelgiumflanders stud sportstadiumschooluniform

HIGH SCHOOL
In Zuid-Afrika zijn de eerste 10 van de 12 schooljaren verplicht. De meeste jongeren gaan door tot ze het 12e jaar hebben afgerond. Als uitwisselingsstudent kom je in de 11e of 12e klas terecht. Het schooljaar in Zuid Afrika loopt van januari tot december. Het schooljaar loopt van januari tot december. Je vertrekt in juli en komt dus middenin het schooljaar aan. Een schooldag duurt vaak van 8 tot half 3, met 2 pauzes van 15 minuten. Vrijwel alle scholen verplichten een schooluniform en soms mag je zelf kleding meenemen: zwarte schoenen, grijze sokken, wit of blauw overhemd en een grijze broek. Meisjes dragen meestal een rok.

Cropped 270 southafricabelgiumflanders stud volunteerprogram

LIFE IN ZUID-AFRIKA
Je kan in huis komen bij gezinnen uit verschillende etnische groeperingen. Veel families zijn groot en familieleden als ooms, tantes en grootouders wonen vaak bij elkaar in één huis. Samen zijn met de familie is belangrijk en over het algemeen heerst er in Zuid-Afrikaanse gezinnen een vriendelijke en ontspannen sfeer. Kinderen blijven doorgaans bij hun ouders wonen tot ze gaan trouwen of in een andere stad gaan studeren.

Cropped alexander blomjous 4

ERVARINGEN

Wat een waanzinnige dingen heb ik meegemaakt! Zuid-Afrika is super mooi en levendig en tegelijkertijd zo divers door de vele culturen. Ik ben Alexander, geneeskundestudent en ik ben in 2014/2015 met YFU naar Zuid-Afrika gegaan voor projectwerk. Ik wil jullie graag wat vertellen over mijn ervaring in Zuid-Afrika!

Lees hier verder voor Alexander zijn verhaal over Zuid-Afrika

Inbegrepen in de programma prijs

Niet inbegrepen in de programma prijs

TOELATINGSCRITERIA EN ACCEPTATIE

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 4 maanden oud en maximaal 17 jaar en 6 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Zuid-Afrika. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. 

Lees hier voor meer informatie.

ZORG- EN ANNULERINGSVERZEKERING

FINANCIEEL

KINDERBIJSLAG

VACCINATIE

UITGELICHTE PROGRAMMA'S